Geer en Goor mochten niet in discussie met Rutte

Foto: RTLGerard Joling en Gordon mochten tijdens hun veelbesproken ontmoeting met Mark Rutte voor de seizoensopener van Geer & Goor: Zoeken Een Hobby niet in discussie met de minister-president. Dat zegt Joling in weekblad Privé. Rutte gaf de heren symbolisch de opdracht om zich weer in te zetten voor onze ouderen. Die zitten volgens Joling weggestopt in kapotbezuinigde verzorgingshuizen. “Je kunt nog beter in de gevangenis zitten, dan word je vaker gelucht dan in zo’n instelling.”

Daar wilde Joling de premier graag mee confronteren. “Toen ik onlangs bij premier Mark Rutte in zijn torentje was, had ik dat met hem willen bespreken, maar we mochten alleen de vragen stellen die van tevoren waren afgesproken.

Joling vindt het jammer dat er een verbod was. “Anders was ik zeker de discussie met hem aangegaan. Hopelijk krijg ik die kans nog een keer.”

De RTL 4-show heeft de ogen van Joling geopend. “Door het programma met Gordon zie ik wat er met oudere mensen gebeurt. Mijn ogen zijn geopend en dat is de reden dat ik bepaalde dingen heb laten vastleggen. Ik ben niet bang voor de dood, maar wel om eenzaam te sterven.”

Als ik op een bepaalde leeftijd ben, huur ik ergens in Nederland een huis. Daar ga ik wonen met de mensen die mij lief zijn. Dan neem ik iemand in dienst die het huis schoonmaakt, maar ook een verpleegkundige. Ik moet er niet aan denken om in een verzorgingshuis geplaatst te worden“, besluit hij in het showblad (via Blendle).

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen