Edith Bosch: ‘Ik word nooit een Wendy van Dijk’

Ex-judoka Edith Bosch gaat tijdens de Olympische Spelen samen met Henry Schut de dagelijkse talkshow Studio Olympic Park presenteren, maar een typische tv-ster zal ze nooit worden. Dat vertelt de sportster vandaag in de Volkskrant. Bosch zal wel meer glitter en glamour dan ooit zijn. “Dan gaan mensen wel een andere Edith Bosch zien dan ze gewend zijn. Iets meer een diva, ja. Maar ik word nooit een Chantal Janzen of Wendy van Dijk. Ik heb niet zulke poezige schoudertjes.

Ze vindt het wel leuk dat ze op tv wat vrouwelijker kan zijn. “Make-up en nagellak vind ik nu ook erg leuk. Dat was not done tijdens judowedstrijden. Het is moeilijk een meisje te zijn als je een vechtsport doet en in een vormeloos pak op de mat staat.

Een grove vrouw zal de kijker in elk geval níet zien. “Ik ben niet van plan om zoals Johan Derksen nadrukkelijk mijn mening te geven tijdens de Spelen. Het gaat mij meer om de beleving van de sporter.

Ik wil als sidekick vragen stellen vanuit verwondering. En ik zet mijn eigen ervaring graag in. Ik weet dingen over de Olympische Spelen die Henry Schut niet kan weten“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen