Clinton-speech trekt in holst van de nacht wél kijkers

De acceptance speech van Hillary Clinton op de Democratische conventie in Philadelphia trok in de nacht van donderdag op vrijdag 13.000 kijkers naar RTL Z, goed voor een marktaandeel van 8,5 procent. Dat blijkt op deze zaterdagochtend uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL Z zond de acceptance speech van Clinton live uit in een extra uitzending van Bestemming Witte Huis met Erik Mouthaan. De uitzending begon om 4.00 uur en duurde ruim anderhalf uur.

De Clinton-speech volgde precies een week na die van de Republikeinse kandidaat Donald Trump, wiens speech eveneens om 4.00 uur begon. Daar keek volgens de kijkcijfermeting helemaal niemand naar.

De nabeschouwing van de Clinton-speech was vrijdag tussen 17.30 en 18.30 uur in het programma Z Today. Daar keken 18.000 mensen naar, goed voor 0,8 procent marktaandeel.

Vorige week vrijdagavond behaalde RTL Z nog een record dankzij de uitzendingen rondom het bloedbad in München. Met een avondmarktaandeel van 2,2 procent bezette RTL Z toen de tiende plek in de zender top tien. Nog niet eerder hoorde de nieuwszender van RTL bij de tien meest bekeken tv-zenders.

Gisterenavond was RTL Z de nummer veertien met 1,0 procent marktaandeel.

Foto: United States Department of State

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen