Bas Muijs pakt oude beroep als leraar weer op

Geplaatst op wo 13 jul 2016 om 14:33

Bas Muijs, vooral bekend van de RTL 4-series Goede Tijden Slechte Tijden en Voetbalvrouwen, kan niet meer rondkomen met zijn werk als acteur. Dat vertelt hij in weekblad Story. Muijs zag zich genoodzaakt om aan de slag te gaan buiten de schijnwerpers. Hij werkt nu parttime als leraar. “Om toch geld te verdienen, heb ik mijn oude beroep als leraar weer opgepakt. Ik werk samen met een theater in Almelo en basisschoolleerlingen kunnen van mij een workshop acteren krijgen.

Hij zit alsnog vaak thuis. “Er zijn genoeg dagen dat ik werkloos thuis zit. Niet altijd leuk, want je wil toch aan de slag.

Vurig hoopt Muijs op een comeback in GTST. “Het is niet zo dat je bij de producers kunt gaan solliciteren. Zo werkt het niet bij deze serie. Ook niet wanneer je er al in hebt gespeeld. Maar af en toe heb ik een informeel gesprek met de mensen die ik daar ken. Dan pols ik even hoe de vlag er bij hangt.

Muijs heeft zelfs zijn agenda overlegd aan de GTST-makers. “Ik heb laten weten welke periodes ik vrij ben“, aldus de acteur, die pas in het najaar begint met de repetities van de klucht Boeing Boeing.

Al met al heeft Muijs het niet meer zo breed. “Dus voor ons geen dure vakanties naar Ibiza“, zegt hij. “We zijn niet arm, maar we moeten wel rustig aan doen met ons geld.
12 Reacties op “Bas Muijs pakt oude beroep als leraar weer op”


 1. NL

  Muijs het niet meer zo brood? Aha.

 2. Walter

  Het normale (onderbetaalde) Nederlandse leven van de gemiddelde Nederlander kan wel eens verfrissend zijn voor ’t Gooi-personen en de grachtengordel.

 3. Ans

  @Walter

  Muijs is geen Gooi-persoon, dus klets niet zo dom. “Mijn oude beroep als leraar weer opgepakt” zou toch een duidelijke hint moeten zijn dat hij het normale (onderbetaalde) Nederlandse leven van de gemiddelde Nederlander wel kent, wat dat ook zijn moge, maar het zijn jouw woorden.

 4. timo

  Treurig dit….

 5. De echte gtstfites

  Ik vind het raar een hele goede acteur hij kan ook in comedy series spelen.

 6. Local Hero

  Voelt zich nergens te goed voor, mooi.

 7. Soapstory

  Had je maar een echt beroep moeten kiezen , Stefano.Als je het niet in Meerdijk kan maken waarom dan wel Almelo ? Je kan maar beter bij Ludo gaan bedelen om een baantje .

 8. Yoshi

  Mag altijd terugkomen als Stefano!

 9. Graaf Volkert

  Een mooi voorbeeld als eerder deze week hier besproken:
  Een rol in ’n soap zorgt niet bepaald voor een ontwikkeling van je carrière.
  Je blijft toch n soapie…

 10. Anoniem

  Prima jongen maar is als acteur biet echt breed inzetbaar. Zou leuk zijn als hij terugkeert in GTST maar hij moet er niet om gaan lopen leuren. Dan word je soort Henny Huisman. Ik gun hem of wel een grote rol. Misschien in die nieuwe politieserie van RTL4?

 11. Robert

  Sympathieke gast die Bas, dat is misschien zijn probleem wel.
  TV wereldje is toch ons kent ons, en daar past hij niet echt tussen.

 12. Anoniem

  Het Nederlandse film wereldje heeft zijn vaste acteurs.
  Je moet net passen in het straatje en je hebt altijd werk.
  Blijven hopen op de dag dat niemand meer om je heen kan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.