Bas Muijs pakt oude beroep als leraar weer op

Bas Muijs, vooral bekend van de RTL 4-series Goede Tijden Slechte Tijden en Voetbalvrouwen, kan niet meer rondkomen met zijn werk als acteur. Dat vertelt hij in weekblad Story. Muijs zag zich genoodzaakt om aan de slag te gaan buiten de schijnwerpers. Hij werkt nu parttime als leraar. “Om toch geld te verdienen, heb ik mijn oude beroep als leraar weer opgepakt. Ik werk samen met een theater in Almelo en basisschoolleerlingen kunnen van mij een workshop acteren krijgen.

Hij zit alsnog vaak thuis. “Er zijn genoeg dagen dat ik werkloos thuis zit. Niet altijd leuk, want je wil toch aan de slag.

Vurig hoopt Muijs op een comeback in GTST. “Het is niet zo dat je bij de producers kunt gaan solliciteren. Zo werkt het niet bij deze serie. Ook niet wanneer je er al in hebt gespeeld. Maar af en toe heb ik een informeel gesprek met de mensen die ik daar ken. Dan pols ik even hoe de vlag er bij hangt.

Muijs heeft zelfs zijn agenda overlegd aan de GTST-makers. “Ik heb laten weten welke periodes ik vrij ben“, aldus de acteur, die pas in het najaar begint met de repetities van de klucht Boeing Boeing.

Al met al heeft Muijs het niet meer zo breed. “Dus voor ons geen dure vakanties naar Ibiza“, zegt hij. “We zijn niet arm, maar we moeten wel rustig aan doen met ons geld.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen