Aantal VPRO-leden daalt met 0,03 procent door Jahjah

Geplaatst op wo 13 jul 2016 om 13:14

Het aantal VPRO-leden is met 0,03 procent gedaald door de aankondiging dat ze controversiële Abou Jahjah dit jaar één van de Zomergasten is. Dat heeft NRC Handelsblad uitgezocht. De VPRO laat aan de krant weten dat eind donderdagmiddag, vijf dagen na de aankondiging, 90 leden hun lidmaatschap hebben opgezegd vanwege de komst van Jahjah. Maar, zo voegt de woordvoerder van de omroep eraan toe: “Inmiddels hebben we ook steunbetuigingen ontvangen.

Het vertrek van 90 leden op een ledenbestand van 316.000 mensen kan volgens het NRC geen ‘massale uittocht’ worden genoemd, zoals weblog GeenStijl beweerde.

Jahjah is omstreden, omdat hij in het verleden gezegd heeft dat hij de sharia ‘in milde vorm’ wil invoeren en omdat hij sympathiseert met de Hezbollah.

Lees ook: NRC checkt: ‘VPRO-lidmaatschap massaal opgezegd om Abou Jahjah’ (NRC-site)
11 Reacties op “Aantal VPRO-leden daalt met 0,03 procent door Jahjah”


 1. Den Draaiert Joost

  O ik heb mijn lidmaatschap juist opgezegd omdat Mark Rutte in dat programma komt.

 2. Herman K.

  Zijn we er toch weer ingetuind…

 3. Rutger

  Het puberblogje zat er naast? Wat een verrassing!

 4. Annelies

  Ik heb mijn lidmaatschap ook opgezegd. Deze Jodenhater en aanhanger van een terreurorganisatie verdient geen platform.

  Ook griezel Mark Rutte, deze oude nicht in de kast verdient geen platform. Hij liegt en bedreigt de boel en hij is nog steeds premier, dus zeer ongepast om deze leugenaar in zomergasten te ontvangen. Wie is er trouwens geïnteresseerd in zijn wanstaltige smaak?

 5. Kirth Gersen

  Dus de VPRO zegt 90 leden en dat is wat NRC uitgezocht heeft? Top journalistiek! Stel het zijn er 900, zou de VPRO dat vertellen? Denk het niet. Feit blijft, dat na moordenaar en ronduit schoft Holleeder, nu weer een hele foute man een platform krijgt bij de NPO. Gadverdamme.

 6. Martin

  “Inmiddels hebben we ook steunbetuigingen ontvangen. Onder andere Hamas en Hezebollah zijn zeer te spreken over de VPRO.”

 7. Weg met de VPRO

  De schade die door deze en eerdere opzeggingen wordt aangebracht aan het imago van de VPRO wordt gemakshalve terzijde geschoven. Er zijn in deze ronde meer dan 90 ambassadeurs bijgekomen die geen positieve reclame zullen maken voor de VPRO.

  Ik wil nooit meer iets te maken hebben met de VPRO en ik zal mijn mening verspreiden. Weg met de VPRO!

 8. [dannyºlinkers).nl

  @Weg met de VPRO

  Boehoe! Tijd voor je boertje en dan weer het speentje erin, want je jankt weer veel te veel hier.

 9. Weg met de VPRO

  @ [dannyºlinkers).nl

  Voor jou is het tijd om een baan te gaan zoeken uitkeringstrekker. Ga je wassen en ga wat doen aan dat dikke meurende lichaam van je. Ga bij de VPRO weken als vuilnisman, doe wat nuttigs, je bent nu onrendabel :-)

  Viespeuk!

 10. [dannyºlinkers).nl

  Bij de VPRO weken als vuilnisman? Dat betekent helemaal niets, taalbarbaar!

 11. Weg met de VPRO

  Dat komt omdat jij niets bent. Je bent een NUL.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.