AD-baas Nijenhuis vindt columns AD-moslima ‘mwah’

Foto: SBSHans Nijenhuis, de nieuwe hoofdredacteur van het AD, kan zich vinden in de kritiek op zijn islamitische columniste Hanina Ajarai. Dat laat hij blijken in een interview met Villamedia. Critici vinden dat Ajarai geen schrijftalent heeft. “Wat je me zou kunnen aanrekenen, is de vraag of iemand al klaar is om een column te maken voor zo’n grote oplage. Antwoord daarop? Mwah! Daar valt iets op af te dingen, maar je moet mensen ook laten groeien“, zegt de krantenbaas.

Nijenhuis noemt Arnon Grunberg als voorbeeld. “Hij had de eerste drie maanden op de voorpagina van de Volkskrant nog niet zijn vorm gevonden. Geef het tijd en meet niet met twee maten. En wie betaalt bepaalt.”

Ajarai kreeg onder meer kritiek van Jan Dijkgraaf en Jan Roos. “De kritiek op Twitter was oorverdovend, maar onze vrienden op Twitter zijn geen abonnees. Van lezers kregen we tientallen reacties, maar geen 1500. Dat gebeurt als je de puzzel afschaft.”

De AD-baas heeft Ajarai aangenomen omdat hij een in Nederland geboren columnist wilde, die ook de moskee van binnenuit kent. “Ik wil met mijn lezers elke dag binnen zijn in die moskee.

Op de vraag of er ‘echt geen andere’ te vinden was, antwoordt Nijenhuis (via Blendle): “Als die er is, laat die zich alsjeblieft melden.

De column van Ajarai staat elke dinsdag in het AD. Vandaag krijgt de columniste veel kritiek, omdat ze de komst van een salafistenschool verdedigt en salafisten vergelijkt met jehova’s.

Lees ook:
AD-moslima pleit voor ‘verplicht meelopen met moslim’ (mei)

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen