AD-moslima pleit voor ‘verplicht meelopen met moslim’

Moslima Hanina Ajarai zag de felle kritiek op haar eerste column in het AD niet aankomen. Dat vertelt ze vandaag in het NRC. Ajarai kreeg behoorlijk wat kritiek over zich heen, omdat ze zich aan de lezer voorstelde met een column over haar hoofddoek. Waarom mensen online hun ‘islamhaat’ spuien, weet ze niet, maar ze ziet wel een oplossing. Ze stelt voor om iedereen een verplicht uur te laten ‘meelopen met een moslim’. “Dan pas mag je iets beledigends over ze zeggen“, zegt ze.

Enkele uren nadat het AD vorige week dinsdag op de mat lag, kreeg Ajarai een app van een vriendin: ‘Hanina, heb je het gezien? Je wordt aangevallen!’ “Ik was gebiologeerd. De haat. De minachting.

De moslima werd door relschoppers uitgescholden voor ‘slaafse hoer’ en haar hoofddoek werd een ‘kopvod’ genoemd. “Ze hadden het steeds over ‘meisje’. Meisje, meisje. Ik ben vier-en-dertig!

Ajarai trekt het zich niet persoonlijk aan. Mensen raaskallen maar wat, stelt ze. “Je moet maar eens goed naar die comments kijken. Ze noemen mij die Turk van het AD.

Het zijn bange mensen, meent Ajarai. “Wie al angstig was, denkt al gauw dat moslims de wereld gaan overnemen. Die mensen krijg je echt niet meer mee.

De bange mensen worden volgens haar geleid door mensen als Jan Roos, Jan Dijkgraaf, Bart Nijman en Theodor Holman. “Het is hun werk. Ik voed hun haat.

Lees ook:
Jan Dijkgraaf en Jan Roos halen uit naar AD-moslima (dinsdag)
‘Nederlanders schijten onderbuik leeg op AD-moslima’ (donderdag)

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen