Zondag Met Lubach-ster Arjen Lubach derde Zomergast

Na minister-president Mark Rutte en de Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck is ook Arjen Lubach te gast in het komende seizoen van Zomergasten. Dat heeft de VPRO vandaag bekendgemaakt. Lubach verheugt zich op de tv-avond met gastheer Thomas Erdbrink, die bij het grote publiek bekend is als correspondent in Iran. De presentator, die al vloeiend Zweeds spreekt, zegt in een reactie: “Ter voorbereiding ben ik vast Fârsi aan het leren, om -waar nodig – Thomas tot de orde te roepen.

Lubach is schrijver, cabaretier en televisiepresentator. Afgelopen maand won zijn satirische talkshow Zondag met Lubach de Zilveren Nipkowschijf voor het beste tv-programma.

In dit programma kreeg hij minister Ploumen eens zover om een verklaring te ondertekenen dat het omstreden Europese vrijhandelsverdrag met de Verenigde Staten TTIP geen gevaar vormt voor Nederlandse standaarden op het gebied van voedselveiligheid en dierenwelzijn.

Nog bekender wellicht werd zijn burgerinitiatief om Farao der Nederlanden te worden, een protest tegen de monarchie.

Lubach zit in de tweede aflevering van Zomergasten op zondag 7 augustus om 20.15 uur op NPO 2.  Op de Beeck zit op 21 augustus in aflevering vier en Rutte op 4 september in de zesde en laatste aflevering.

De overige drie Zomergasten worden de komende dagen bekendgemaakt.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen