Witteman: ‘Geen flauw idee waar Caroline Tensen werkt’

Paul Witteman denkt dat tv-kijkers tegenwoordig bij veel tv-sterren geen idee hebben voor welke omroep ze eigenlijk werken. Dat zegt de VARA-presentator in zijn column in VARAgids. Het komt volgens Witteman door een gebrek aan loyaliteit in de tv-wereld. “Ik kan zo een lijstje samenstellen van programma’s waarvan u niet kan raden wie de financier is. Voor wie werkt Jort Kelder? Of Coen Verbraak? Of Bridget Maasland? Of Paul de Leeuw? Of Twan Huys?“, aldus de presentator.

Sterren moeten een omroep smoel geven, maar dat lukt volgens Witteman niet altijd. “Hoort Caroline Tensen nu bij de AVRO of de NCRV? Nu ik het opschrijf denk ik: het zal de TROS wel wezen.

Volgens Witteman is er niet alleen in de tv-wereld een gebrek aan loyaliteit. Zo gaat schrijver Tommy Wieringa zijn nieuwe boek niet bij De Bezige Bij, maar bij Hollands Diep uitgeven. “Dat heet: buiten de pot pissen.

Vroeger was zulk gedrag ongebruikelijk want in strijd met de erecode. Zo gemakkelijk stap je niet over van de ene club naar de andere maar tegenwoordig zijn schrijvers en andere artiesten baas over hun eigen werk.

Op de vraag waarom artiesten niet zouden shoppen bij andere partijen, antwoordt Witteman: “De club rekent op jouw loyaliteit en je wil toch ergens bij horen?

Overigens is Caroline Tensen eerder dit jaar overgestapt van KRO-NCRV naar AvroTros.

De VARAgids-column van Witteman kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen