‘Twee VARA-talkshows in een rechts land is veel te veel’

Foto: RVDHet is buitenproportioneel dat beide dagelijkse talkshows op NPO 1 worden geleverd door de ‘linkse’ VARA. Dat zegt mediacriticus Marianne Zwagerman in een column op BNR Nieuwsradio. Met De Wereld Draait Door en Pauw speelt de VARA een ‘veel te dominante rol in het publieke debat’, aldus Zwagerman. “In een land waar bijna geen linkse kiezers meer wonen, mag van het belastinggeld van diezelfde kiezers avond aan avond linkse propaganda worden uitgezonden“, zo laat ze weten.

Zwagerman vindt dat de VARA meedoet aan de ‘demonisering van rechts-stemmende mensen’, zoals de mensen die lid zijn van populaire Facebookpagina’s als Nederland Mijn Vaderland. “De plekken op het internet waar nog ouderwetse arbeiderstaal wordt uitgeslagen.

De VARA is het contact met de arbeider van nu verloren, meent ze. Laten we de zomerstop verlengen tot 6 december, zodat de talkshowredacties van de Vereniging Arbeiders Radio Amateurs voldoende tijd hebben om hun reces te gebruiken voor het opsporen en weer leren verstaan van de hedendaagse arbeider.”

Pas als ze ontdekt en begrepen hebben hoe deze mensen praten, leven en eruit zien mogen ze terug de buis op. Met nieuwe gasten. Aan tafel!“, besluit ze.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen