Songfestival met Douwe Bob kostte 500.000 euro

Foto: Nick van OrmondtDe AvroTros en de NPO hebben in totaal 500.000 euro betaald voor de afgelopen editie van het Eurovisie Songfestival met Douwe Bob. Dat laat de omroep vandaag weten in NRC Handelsblad. De NPO heeft 250.000 euro betaald aan de European Broadcasting Union, de organisator van het Songfestival, voor de uitzendrechten van de twee halve finales en de finale. De overige 250.000 euro betaalde AvroTros en werd uitgegeven aan het optreden en het verblijf van Douwe Bob en zijn team.

Vier jaar geleden kostte het Songfestival nog 350.000 euro: de NPO betaalde 250.000 euro en AvroTros 100.000 euro. Die toename heeft te maken met een betere voorbereiding en de professionalisering van de inzending, aldus AvroTros. “Daar is het succes de laatste jaren ook naar.”

De extra kosten gaan vooral zitten in repeteren, aldus de omroep. Voorafgaand aan het vertrek naar Stockholm is er vaker geoefend dan in voorgaande jaren.

Al met al kostte het Songfestival dit jaar gemiddeld 62.000 euro per uitzenduur, iets boven de gemiddelde kosten van een uur tv op de NPO (57.938 euro).

Als je die kijkersaantallen ziet, en het grote saamhorigheidsgevoel dat we wisten te creëren, dan is die vijf ton volgens mij een weloverwogen investering”, aldus de omroep.

Het NRC-artikel over het Songfestival kunt u lezen op de website van de krant.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen