Reinout Oerlemans terug op Nederlandstalige tv-markt

Ruim twee jaar na de lucratieve verkoop van zijn tv-bedrijf Eyeworks aan de Amerikaanse gigant Warner Bros, keert Reinout Oerlemans terug op de Nederlandstalige tv-markt. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Samen met de mannen waarmee hij Eyeworks oprichtte, Robert van den Bogaard en Ronald van Wechem, neemt Oerlemans een belang van 50 procent in de onlangs opgerichte Belgische tv-producent Lecter Media, dat ook de Nederlandse markt wil bedienen.

Lecter Media heeft voor België nu al drie programma’s op het gebied van factual entertainment in productie. “We gaan nu in gesprek met Nederlandse zenders”, zegt Van den Bogaard.

Het is ook de bedoeling dat Lecter Media groot amusement gaat maken: oprichters Guy Goedgezelschap en Jan Segers zijn afkomstig van de productietak van Medialaan, het bedrijf achter de grote Vlaamse amusementszender VTM.

Van den Bogaard: “Segers en Goedgezelschap maakten onder meer K3 zoekt K3, ikzelf stond aan de wieg van Sterren springen. En Eyeworks heeft natuurlijk een naam opgebouwd met tal van grote shows.

Uiteindelijk wil Lecter Media ook drama en films maken. Alles voor de traditionele tv. “Reguliere zenders hebben nog steeds de sterkste positie, zeker in het Nederlandstalige gebied.

Oerlemans blijft in de Verenigde Staten wonen. Hij verkocht alle Eyeworks-vestigingen aan Warner Bros, behalve de Amerikaanse vestiging. Die heet sinds de verkoop 3Ball Entertainment. Dat bedrijf draait prima, meent Van den Bogaard. “We zijn goed winstgevend en de omzet ligt tussen de 70 en 80 miljoen dollar per jaar.

Het Telegraaf-interview met Van den Bogaard kunt u lezen via Blendle.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen