Ook acteurs gaan in prijzen vallen op Televizier-Gala

Er worden dit jaar twee nieuwe prijzen uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala: de Zilveren Televizier-Ster Acteur en Zilveren Televizier-Ster Actrice. Dat heeft de organisatie vandaag laten weten. Het publiek kan dit jaar dus ook stemmen op de beste acteur en actrice in een Nederlandse tv-serie. Het is er de tijd voor, verklaart Jeroen de Goeij, adjunct-hoofdredacteur van Televizier. “De afgelopen jaren is de kwaliteit en kwantiteit van Nederlandse series enorm omhoog gegaan.

Series worden steeds populairder, weet De Goeij. “Dat zagen we ook terug in de Gouden Televizier-Ring Verkiezing: Divorce en Penoza zijn al eens genomineerd voor de publieksprijs en Flikken Maastricht won twee jaar geleden de Gouden Televizier-Ring.”

Maar het publiek kon niet eerder stemmen op zijn favoriete acteur of actrice in een Nederlandse tv-serie. Tot nu: tijdens deze Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016 worden ook de hoofdrolspelers van comedy’s, drama- en politieseries geëerd.

Televizier, de organisator van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing, is hierbij niet over een nacht ijs gegaan. De Goeij: “We hebben onder leden van ons Televizier Panel, een trouwe groep tv-liefhebbers, onderzoek gedaan naar de behoefte aan een publieksprijs voor acteurs: 72 procent van hen stond hier zeer positief tegenover.

Nog eens 69 procent was bovendien van mening dat er één prijs voor acteurs en één voor actrices moesten komen. Daarop besloten we de Zilveren Televizier-Ster Acteur en Zilveren Televizier-Ster Actrice in het leven te roepen.

De Gouden Televizier-Ring Verkiezing start op woensdag 24 augustus. Het publiek kan dan via Televizier.nl/ring stemmen op zijn favoriet in de categorieën:

1. Gouden Televizier-Ring (beste programma)

2. Gouden Stuiver (beste kinderprogramma)

3. Televizier Aanstormend Talent Award (talent van het jaar)

4. Zilveren Televizier-Ster Presentator (beste presentator)

5. Zilveren Televizier-Ster Presentatrice (beste presentatrice)

6. Zilveren Televizier-Ster Acteur (beste acteur in een Nederlanse tv-serie)

7. Zilveren Televizier-Ster Actrice (beste actrice in een Nederlandse tv-serie)

De uitslag van deze verkiezingsronde wordt op donderdagavond 13 oktober bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. AvroTros zendt dit live uit op NPO 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen