‘NOS Journaal op teenslippers presenteren kan niet’

Schrijver Özcan Akyol vindt het een goede zaak dat nieuwspresentatoren ook in de zomerperiode in pak presenteren. Dat schrijft hij in zijn rubriek in VARAgids. Een briefschrijver opperde aan Akyol dat het leuk zou zijn als presentatoren hun kleding aan de zomerperiode zouden aanpassen, maar dat vindt hij geen goed plan. “Het heeft met representativiteit te maken: iedere professionele presentator weerspiegelt het aanzien en de autoriteit van zijn programma“, aldus de bekende columnist.

Zelfs Dionne Stax wil hij in het NOS Journaal niet zomers gekleed zien. “Niemand zal het NOS Journaal serieus nemen als Dionne Stax op teenslippers en met een zonnebril op haar hoofd omineuze berichten over Islamitische Staat voorleest.

In andere tv-genres maakt het volgens Akyol minder uit. “Kijk, als je Victor Reinier heet, werkt dat natuurlijk anders, dan is het geoorloofd om als een afgeleefde junk op het scherm te verschijnen, want dat beeld heeft de helft van Nederland tóch al van hem – en die andere helft kent hem niet, lucky them“, besluit hij in de gids (via Blendle).

Overigens zag Strax er vroeger in de jongerenvariant van het NOS Journaal, NOS op 3, wel regelmatig zomers uit. In Shownieuws verscheen ze zelfs een keer in een blauwe sporttop.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen