‘Linda de Mol doet of ze gewoon is, maar is het niet’

Foto: Roy BeuskerLinda de Mol heeft de eigenschappen van een perfecte celebrity. Dat zegt UvA-docent Jaap Kooijman, een van de sprekers op de Celebrity Studies Conferentie, in Het Parool. Er is volgens Kooijman één reden waarom men geïnteresseerd is in de levens van sterren. “Dat komt doordat ze tegelijkertijd normaal en uitzonderlijk zijn. Dat noemen we de mythe van sterrendom. Linda de Mol belichaamt deze Nederlandse doe-maar-gewoonmythe perfect“, vertelt de academicus.

De eigenschappen van een ster moeten goed in balans zijn, weet hij. “Celebrities moeten gewoon zijn, want anders kunnen wij ons niet in hen herkennen, maar ze moeten ook buitengewoon zijn, anders kunnen we er niet tegenop kijken.”

Bij De Mol is die balans volgens hem perfect. “Overal wordt benadrukt hoe gewoon zij wel niet is gebleven. Maar met haar geld en toegang tot het publieke debat is zij natuurlijk helemaal niet gewoon.”

Juist het feit dat ze gewoon is, maakt haar zo buitengewoon voor het publiek. Daarom willen we ook zo graag dat kijkje achter de schermen. Hoe ziet haar huis eruit? Wat doet ze in haar privéleven?“, besluit hij in de krant (via Blendle).

De Mol staat bekend als de tv-koningin van Nederland. Ze maakt echter niet het meest bekeken amusementsprogramma van het land. Dat is Boer Zoekt Vrouw met Yvon Jaspers.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen