Leontine: ‘Rad was voor mij een gewone modellenjob’

Leontine Borsato zag het bordjes omdraaien bij Rad van Fortuin nooit als opstap naar een tv-carrière. Dat vertelt de presentatrice, wier contract bij SBS 6 in 2013 verliep, in Veronica Magazine. Rad van Fortuin keert binnenkort terug op SBS 6 zónder Borsato. Zij maakte in 1990 furore als assistent van Hans van der Togt. “Mensen dachten dat ik het bordjes omdraaien als opstap zag naar grotere tv-klussen, maar voor mij was het gewoon een modellenjob die heel leuk uitpakte“, vertelt de vrouw van.

Borsato werd een beroemdheid. “Hans riep: ‘En wie laat ons weer alle letters zien? Onze enige echte eigen Leontine!’ De quote ging het land door en ik hoorde over vrouwen die elke avond keken om te zien wat voor jurkje ik nu weer aanhad.

Het vinden van die jurkjes was nog een behoorlijke opgave, aldus Borsato. “Pionieren was het: met een stylist struinde ik winkels af om outfits te vinden.

Het waren volgens haar ‘jaren met een gouden randje’. “In mijn laatste aflevering Rad reikte ik een gouden plaat uit aan Marco voor Dromen Zijn Bedrog. Leuke man, dacht ik nog. Maar ik had een relatie, hij had een relatie, dus daar bleef het bij.

Toen Borsato wegging bij het Rad van Fortuin werd ze hét gezicht van Veronica.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen