Joop.nl maakt Zomergasten met Mark Rutte belachelijk

Foto: Q-musicDe VARA-opiniesite Joop.nl verwacht niet dat de uitzending van Zomergasten met Mark Rutte van hoogstaand niveau zal zijn. Dat laat de site van hoofdredacteur Francisco van Jole vandaag blijken. Omdat de minister-president zich ook wel eens laat zien bij volkse evenementen als Toppers in Concert, twijfelt Joop.nl aan de smaak van Rutte. De opiniesite heeft een aantal fragmenten op een rij gezet die ze goed in een Zomergasten-uitzending met Rutte vinden passen, waaronder een Toppers-fragment.

Joop.nl denkt dat Rutte gaat voor het optreden van De Toppers bij RTL Late Night, waar ze Wat Ben Je Zonder Vrienden zongen. “David Cameron is zijn persoonlijke vriend. Hij weet hoe zwaar het David viel“, aldus Joop.nl. “Hij weet daar nog een mooi lied over.

Verder denkt Joop.nl dat Rutte beslist voor een fragment van Mr. Bean zal gaan. “Het vrijgezellenbestaan. Daar wil hij niet al te veel over zeggen. Je kunt er ook om lachen, zoals met mr. Bean.

En ook het platvloerse TROS-amusement Te Land Ter Zee En In De Lucht zal er wel in zitten, aldus de VARA-site. “Trots op Nederland, doorzettingsvermogen, vindingrijkheid. (…) Dit programma toont die nationale kwaliteiten net zo goed. En je kunt er ook nog mee lachen.

Tot slot verwacht Joop.nl ook nog een fragmentje uit Finding Nemo, omdat de premier zo van natuur houdt.

Joop.nl is niet de enige die het Rutte kwalijk neemt dat hij af en toe ook bij volkse evenementen opduikt. Zo ergerde Cornald Maas zich eveneens aan Rutte’s bezoek aan de Toppers, maar klapperde hij al helemaal met zijn oren toen de premier de makers van de RTL 4-show Help Mijn Man Is Klusser complimenteerde.

Mark Rutte verklaart z’n liefde aan Help mijn man is klusser. En aan Toppers. Nu voor balans graag nog TGA, of Oerol, of Concertgebouw“, brieste Maas, ook bekend als Songfestival-commentator.

Van Jole en Maas hebben naar verluidt dezelfde pH-waarde.

Lees ook: Johan Fretz: ‘Kritiek op Rutte in Zomergasten triest’ (vandaag)

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen