Farid Azarkan: ‘Toch maar geen aangifte tegen Derksen’

Farid Azarkan, samen met onder meer Sylvana Simons onderdeel van de allochtonenpartij DENK, gaat toch geen aangifte doen tegen Johan Derksen. Dat heeft hij gezegd in het BNR-programma van Derksens collega Wilfred Genee. Azarkan dreigde in Pauw met aangifte tegen Derksen, vanwege zijn uitspraken over het Marokkanenprobleem in het amateurvoetbal. “Onze advocaat heeft aangegeven dat het weinig kans had en om het nou heel principieel in te gaan… Zo zit ik niet in elkaar.

Azarkan wilde aangifte doen namens het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders. Hij hekelt de uitspraken van Derksen nog steeds. “Ik vind nog steeds dat hij heel racistische en generaliserende uitspraken heeft gedaan. Ik vind het onterecht.”

Derksen probeert de voetbalambities van de Marokkanen te verpesten, aldus Azarkan. “Het is één van de mogelijkheden om jezelf in het leven verder te brengen. Op heel veel andere vlakken gaat het lastiger. Dan is het jammer dat je dat zo negatief bestempelt dat het weer als een probleem wordt gezien.”

Hij is erg teleurgesteld in de RTL-analist. “Mijn zoon kwam naar me toe en kreeg op de club te horen dat hij de vierde Marokkaan is en vroeg aan me: ‘Mag ik nog wel in het team spelen?’ Dat soort dingen moeten we volgens mij niet doen en zeker niet in zo’n programma.”

Ik was ook boos op de RTL-directie, maar dat terzijde.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen