‘Zomerpauze te lang, vooral die van zestonner Matthijs’

Bert van der Veer, tv-regisseur en oud-baas van RTL 4, begrijpt de ophef over de lange zomerstop van De Wereld Draait Door en Pauw. Dat heeft hij vanochtend gezegd op BNR. Van der Veer vindt de zomerstop niet alleen jammer, maar ook onhandig. “Er is veel publiciteit over de grootverdieners van de NPO en dan met name over het salaris van Matthijs van Nieuwkerk. Ik heb eerder al betoogd dat ik hem het van harte gun, maar drie maanden op vakantie en dan volledig doorbetaald…

Het is te lang, aldus Van der Veer. “En het gaat niet alleen over Pauw en De Wereld Draait Door, maar ook Goedemorgen Nederland en Tijd voor MAX zijn er niet. Het zijn vier programma’s die inhaken op de actualiteit en alle vier drie maanden op vakantie zijn.”

De NPO roept steeds dat de zomerstop altijd vroeg begint, maar dat excuus gaat volgens Van der Veer niet langer op. “Ik vind een pauze van drie maanden aan de lange kant. Het gebeurde wel eerder, maar er is nu ook rumoer omdat er in de maatschappij meer aan de hand is.

Er zit veel nieuws aan te komen, benadrukt hij. “We krijgen de Brexit de komende tijd, het vreemdelingengedoe houdt niet op. Er is gewoon veel aan de hand en talkshows vervullen er steeds meer een functie in.”

Het harde nieuws zie je bij het RTL Nieuws en Achtuurjournaal, dan ga je de diepte in met EenVandaag en Nieuwsuur en dan heb je toch behoefte aan de rumoer van de talkshow met tegenstrijdige meningen en discussie aan tafel, waar je je eigen gedachten aan kunt scherpen.”

“Wat dat betreft vind ik het een verlies.”

Matthijs van Nieuwkerk verdient 580.000 euro per jaar.

Lees ook: ‘Waarom is Nederland niet woest om salaris Matthijs?’ (vandaag)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen