Smerige Zaken begint: ‘Interessanter dan Smaakpolitie’

Foto: NTRDe womanizer van SBS 6 begint vanavond met zijn nieuwe tv-programma Smerige Zaken. Volgens Rob Geus wordt het nóg interessanter dan zijn bekende tv-show De Smaakpolitie. Hij trekt het nu namelijk breder dan alleen horeca. “Bij De Smaakpolitie was het, met alle respect, heel veel wijzen en roepen. Nu komen we met een gerichte klacht, we starten een vooronderzoek en ik laat experts aan het woord. Dat is bere-interessant man. Dat is gaaf“, zo laat de keurmeester weten aan Nu.nl.

Het is tijd om de diepte in te gaan, aldus Geus. “Ik ben mezelf en het programma blijven ontwikkelen. De tijd is nu rijp om meer diepte te laten zien. Ik wil meer redactiewerk doen, meer experts aan het woord laten.

In de seizoensopener test Geus de hygiëne in een ziekenhuis ‘in het midden van het land’. Daar waar een ziekenhuis het toppunt van hygiëne moet zijn, worden geoxideerde infusen, stofvlokken en vervuilde kamers aangetroffen, aldus SBS.

Een andere aflevering laat een jongen zien die in een hotelbed bijna is opgevreten door een bedluis. Het klinkt als Alberto Stegeman-achtige sensatie-tv, maar volgens Geus is het niets meer dan het aan de kaak stellen van wantoestanden.

Dan kun jij zeggen: ‘Daar komt ‘ie weer met zo’n horrorverhaal.’ Maar het is de werkelijkheid! Ik weet zeker dat 80 procent van Nederland niet weet wat een bedluis is. Dat ga ik ze uitleggen.

Smerige Zaken begint om 21.30 uur, direct na Wegmisbruikers, en neemt het op tegen Eén tegen 100 op NPO 1 en Kanjers Van Kinderen: Hun Strijd Tegen Kanker op RTL 4.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen