‘Schandalig dat Rutte tv-asofamilie Tokkie gebruikt’

Foto: EOHet is schandalig dat minister-president Mark Rutte de mensen die zich racistisch uitlaten over Sylvana Simons omschrijft als ‘Tokkies’. Dat zegt showexpert Guido den Aantrekker op Twitter. De Amsterdamse familie Tokkie, die in 2003 bekend werd door documentaires van IKON en SBS 6, verdient dit volgens Den Aantrekker niet. “Ik vind het ongehoord dat Rutte het over ‘Tokkies’ heeft. Dat is de achternaam van een Amsterdamse familie. Hij is ook hun premier“, zo laat hij weten.

Als Rutte roept dat we meer respect voor elkaar moeten hebben, dan is het hoogst merkwaardig dat hij zelf een Amsterdamse familie belachelijk maakt om zijn punt te maken, vindt Den Aantrekker. “Maar goed, het is allemaal pre-verkiezingenblabla, zoals we gewend zijn van de VVD.

Zelf heeft Den Aantrekker vooral goede herinneringen aan de Tokkies. “Ik weet nog dat Story ze allemaal in de metamorfose had voor kerst. SMULLEN!

Er is op Twitter vanuit meerdere kanten kritiek op de uitspraak van Rutte. “Rutte, Tokkie is een familie die echt bestaat. Dit is ook discriminatie!”, roept Carla.

En Lia: “Als ik de familie Tokkie was zou ik dus nu aangifte doen tegen Rutte.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen