Erik van Muiswinkel vliegt uit bocht: ‘Domme kankerlul’

Foto: Jaap ReedijkCabaretier en ex-hoofdpiet Erik van Muiswinkel slaat volledig door in zijn strijd tegen het Zwarte Piet-beleid van de NTR. In een Twitter-discussie noemt hij een genuanceerde godsdiensdocent een ‘domme kankerlul’. Dat is te lezen op het sociale medium. Zwarte Piet hoeft van docent Ruben van Koningsveld niet per se zwart te blijven, maar hij ergert zich er wel aan dat een groep BN’ers onder leiding van Van Muiswinkel voor Nederland wil bepalen dat Zwarte Piet niet meer kan.

Volgens Van Koningsveld heeft deze ‘linkse elite’ een aandeel in de heftige reacties in de Zwarte Piet-discussie, omdat ze niet ‘fijnzinnig’ omgaan met omwenteling, maar verandering min of meer afdwingen door NTR middels een open brief aan de schandpaal te nagelen.

Voor- én tegenstanders van Zwarte Piet moeten verenigd worden en zo’n BN’er-actie helpt daar niet bij, meent de docent. “Laten we hopen dat kinderen, in welke vorm dan ook, een leuk feest houden! En wij het goede voorbeeld geven.

Uit de bocht

Vervolgens vliegt Van Muiswinkel vanuit het niets compleet uit de bocht. De cabaretier vindt dat er nogal een verschil zit tussen de argumenten de voorstanders en de tegenstanders. “Nou Ruben, als jij t verschil niet wil zien tussen ons betoog en dat van ‘hun’, ben je denk ik een domme kankerlul.

Van Koningsveld schrikt zich er een hoedje van. “Thanks! Dat verdiende ik! Ik had dan ook de meest grove, respectloze lompe reactie! Stijlvolle verbale corrigerende tik!”, reageert hij cynisch.

De cabaretier is van zijn voetstuk gevallen, vindt de docent. “Want aan één ding heeft bijna ieder kind een hekel: schelden met kanker. Verruwing Zwarte Piet-debat. Zelfs hoofdpiet verliest z’n cool.

Geen excuses

Van Muiswinkel wordt op Twitter compleet afgeslacht om zijn scheldpartij, zelfs door zijn medestanders. “Heb met je te doen, gezien reacties! En kies je ook nog een suffe leraar Godsdienst uit om je punt te maken”, aldus de docent.

De cabaretier blijft bij zijn scheldpartij. “Normale mensen worden op dit platform non stop uitgemaakt voor kankerlul en erger. De anonieme hufters worden panisch als dat één keer terugkomt.

Zelf heeft Van Muiswinkel naar eigen zeggen ook iemand verloren aan kanker. “Ja, mede daarom laat ik even voelen hoe het is om door je geachte opponenten non stop verrot te worden gescholden.

Ik ben niet boos. Mensen zijn erg boos op mij, ik gebruik geen onvertogen woord. Behalve één keer kankerlul.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen