SBS 6-gezicht Tineke Schouten in de bres voor Almere

Geplaatst op Wed 04 May 2016 om 8:55

Foto: SBSTineke Schouten gebruikt haar bekendheid om het imago van Almere op te poetsen. In tv-blad Avrobode springt ze in de bres voor haar woonplaats, die nog altijd kampt met een negatief imago. Volgens de cabaretière is het ‘heerlijk’ om in de Flevolandse stad. “Ik ben daar in 2007 naartoe verhuisd, omdat mijn twee dochters destijds in Hilversum op school zaten. Toen klonk Almere nog ver en saai, maar het is er het einde. Ik heb een enorme tuin en alleen maar groen om mij heen.

Ook het nachtleven in Almere is volgens Schouten geweldig. “Als ik ’s nachts thuiskom, lopen de reeën en vosjes om ons huis.”

Bovendien ligt Almere ‘super centraal’, stelt ze. “Ik zit overal in een uurtje, hooguit anderhalf uur rijden. Heel prettig als je, zoals ik, veel door het land reist.”

Overigens is Schouten niet vaak thuis. Naast haar theatershow doet ze ook nog eens het SBS 6-programma Met De Deur In Huis. “Klopt. Gelukkig vraagt mijn man tegenwoordig wat minder aandacht. Die fladdert in en uit en is altijd druk met van alles. Hij vindt het gezellig als ik er ben, maar kan ook genieten van de rust.

Met De Deur In Huis is elke zaterdagavond te zien op SBS 6.
8 Reacties op “SBS 6-gezicht Tineke Schouten in de bres voor Almere”


 1. Den Draaiert Joost

  “Klopt. Gelukkig vraagt mijn man tegenwoordig wat minder aandacht. Die fladdert in en uit en is altijd druk met van alles. Hij vindt het gezellig als ik er ben, maar kan ook genieten van de rust.”

  Kortom ze wordt niet meer besprongen door manlief.

 2. Anonymous

  Het is ‘OP de bres’. Pijnlijk MC!

 3. Carmen

  @Anonymous 9.42

  In het artikel wordt het werkwoord springen gebruikt. Het is ‘op de bres staan’, maar ‘in de bres springen’. Correct dus. Pijnlijk, Anonymous!

 4. Anonymous

  @ Carmen: je hebt volkomen gelijk. Te snel gelezen

 5. Sven

  Almere, nee dank je.

 6. Anoniem

  Alle vooroordelen over Almere zijn waar.

 7. Roel

  @Anoniem: klopt, watbetreft die vooroordelen! Almere heeft een architectonisch fraai stadscentrum. veel groen, ruime (betaalbare) huizen en volop watersportmogelijkheden. Al heeft Almere ook heus wel een paar minpuntjes…!

 8. Bo de Wijs

  Opvallend is dat de meeste mensen, met een mening over Almere, hier nog nooit zijn geweest, Als ze bij vergissing hier komen cq door een uitnodiging dan is de mening 100% anders.

  Almere heeft zijn “grote”steden problemen, maar ook heel veel innovatie. Het moet verder op gang komen, maar zie bijvoorbeeld Jupiler league club Almere City FC, dat begint ook eindelijk iets te worden.

  Tineke Schouten praat wel duidelijk over het Almere dat zij kent. Buur van Jorritsma in Overgooi (Almere-haven) en zij komt niet eens in de buurt van het “echte (uitgaans) leven”. Daar gaat het niet altijd zo vriendelijk aan toe. Inderdaad een echte stad.

  Maar goed praat elkaar maar lekker na. Dat geeft aan dat je niet zo intelligent bent als jezelf denkt te zijn. Get a life!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.