SBS 6-gezicht Tineke Schouten in de bres voor Almere

Foto: SBSTineke Schouten gebruikt haar bekendheid om het imago van Almere op te poetsen. In tv-blad Avrobode springt ze in de bres voor haar woonplaats, die nog altijd kampt met een negatief imago. Volgens de cabaretière is het ‘heerlijk’ om in de Flevolandse stad. “Ik ben daar in 2007 naartoe verhuisd, omdat mijn twee dochters destijds in Hilversum op school zaten. Toen klonk Almere nog ver en saai, maar het is er het einde. Ik heb een enorme tuin en alleen maar groen om mij heen.

Ook het nachtleven in Almere is volgens Schouten geweldig. “Als ik ’s nachts thuiskom, lopen de reeën en vosjes om ons huis.”

Bovendien ligt Almere ‘super centraal’, stelt ze. “Ik zit overal in een uurtje, hooguit anderhalf uur rijden. Heel prettig als je, zoals ik, veel door het land reist.”

Overigens is Schouten niet vaak thuis. Naast haar theatershow doet ze ook nog eens het SBS 6-programma Met De Deur In Huis. “Klopt. Gelukkig vraagt mijn man tegenwoordig wat minder aandacht. Die fladdert in en uit en is altijd druk met van alles. Hij vindt het gezellig als ik er ben, maar kan ook genieten van de rust.

Met De Deur In Huis is elke zaterdagavond te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen