Roelof Hemmen na bijna 23 jaar weg bij RTL Nieuws

Foto: Nick van OrmondtRoelof Hemmen (53) vertrekt na bijna 23 jaar bij RTL Nieuws. Hij wil ruimte creëren voor nieuwe activiteiten en zich meer toeleggen op radiowerk, waaronder het presenteren van zijn radioshow bij BNR Nieuwsradio. Dat heeft RTL laten weten. Op 27 mei presenteert Hemmen voor de laatste keer bij RTL Nieuws. “Ik ben smoorverliefd op de radio. Vier jaar geleden ben ik het erbij gaan doen, maar nu kan ik niet meer zonder. Elke ochtend bij BNR Nieuwsradio, tweeënhalf uur live op de zender.

Radio is pas écht leuk, vindt Hemmen. “En nu vind ik het strakke, harde nieuws bij de tv niet meer zo boeiend. Gek hè?”

Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws, zegt: “RTL Nieuws en Roelof trekken al heel lang samen op. En dan doet scheiden een beetje pijn. Onze dank voor alles wat Roelof in al die jaren voor onze nieuwsorganisatie heeft gedaan is bijzonder groot. Ik wens hem dan ook het allerbeste bij alles wat er op zijn pad gaat komen.

Hemmen is sinds 2000 presentator bij RTL Nieuws. De laatste jaren vormt hij samen met Daphne Lammers een van de vaste presentatieduo’s, naast Merel Westrik en Antoin Peeters.

Zijn carrière bij de nieuwsorganisatie startte hij in 1993, eerst als bureauredacteur, later als algemeen verslaggever, parlementair verslaggever en presentator.

In een column gaat Hemmen uitgebreid in op zijn vertrek.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen