Robert ten Brink verslaafd aan vitrages wassen

Foto: Nick van OrmondtDe 60-jarige RTL 4-presentator Robert ten Brink en zijn vrouw kijken elk jaar weer uit naar de dag waarop ze al hun vitrages in de wasmachine stoppen. Dat schrijft hij in een verbijsterende column in de Vriendin. Eén keer per jaar haalt Ten Brink zijn ladder tevoorschijn ‘om ze er een voor een af te halen’. Heerlijk, vindt de tv-ster dat, maar zijn vrouw haalt er nóg meer energie uit. “Zij gaat het liefst op een stoeltje voor de machine zitten om te zien hoe de kleur van het sop verandert.

De vrouw van Ten Brink wil zien hoe het heldere sop wat donkerder wordt. “We wonen midden in de stad en dan zijn witte gordijnen grauw, zelfs al na een jaar.

Ten Brink en zijn vrouw stoppen de vitrages niet allemaal tegelijk in de wasmachine. “Ik ben degene die op de wiebelende ladder mag gaan staan om ze nat en weer schoon op te hangen. En pas dan mag het volgende stuk eraf worden gehaald, want eerst willen we zien hoe groot het verschil is met vóór de wasbeurt.

Soms belanden Ten Brink en zijn vrouw na een wasbeurt in een depressie. “Bij sommige vitragedelen zijn we ietwat teleurgesteld en vragen we ons hardop af of het heel erg veel verschil maakt met voor het wassen, maar op andere plekken kunnen we haast euforisch uitroepen hoe geweldig wit en veranderd alles opeens is.

Ten Brink en zijn vrouw zoeken alle hoeken en gaten in hun huis af om vieze vitrages te vinden. “We gaan maar door. We zoeken in elke kamer van ons huis naar nog meer gordijnen en andere dingen die we in de was kunnen stoppen.

Op een gegeven moment vonden Ten Brink en zijn vrouw een gordijn dat heel erg hoog hangt. Ten Brink moest zijn ladder op een bank zetten, maar zijn vrouw vond dat onverantwoord. “Maar ik liet me niet lafjes van mijn circusachtige act afhouden.

Uiteindelijk is ook dit gordijn gewassen. “We waren trots. Ik op mezelf en Roos op mij.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen