Pieter Derks rekent af met Sylvana-hater Donny

Foto: Leendert JansenPieter Derks, oud-huiscabaretier van De Wereld Draait Door, rekent af met Donny Bonsink, de veelbesproken man achter de Facebookpagina ‘Uitzwaaidag Sylvana Simons’. Dat is te lezen op NU.nl. Derksen vindt Bonsink een beetje kansloos. “Arme jongen. Hij zei in een interview niet te snappen waarom Sylvana zo ontevreden is, want ‘Nederland heeft haar toch heel veel kansen gegeven?’. Een vraag die we natuurlijk ook andersom kunnen stellen: waarom zo boos, Donny?

Hij vervolgt: “Waarom zit jij in de bloei van je leven thuis met je boze vriendjes facebookpaginaatjes aan te maken? Nederland heeft jou toch óók heel veel kansen gegeven?

Derks denkt dat Bonsink eens de vreugde in het leven moet opzoeken. “Maak er wat leuks van! Neem een voorbeeld aan Max Verstappen! Achttien jaar en nu al zijn eerste Grand Prix gewonnen!

Net zoals de meeste mensen verwerpt Derks de racistische reacties aan het adres van Simons, maar verwerpt hij tegelijkertijd ook haar politieke standpunten.

Simons is één van de gezichten van allochtonenpartij DENK geworden. “Hoewel het geloof ik niet de bedoeling is dat je over dingen als Erdogan of Armenië teveel nadenkt“, aldus Derks.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen