Idols-jurylid Eva Simons wil met ‘harde track’ naar ESF

Idols-jurylid Eva Simons wil best namens Nederland naar het Songfestival, maar alleen met een ‘harde track’. Dat heeft ze gezegd op FunX. Simons staat wel open voor een deelname aan het liedjesfestijn. “Ja, hoor, zeker wel. Maar dan moet het wel gewoon een dope track zijn. Een hele harde track die ik dan zelf mag maken met een dj naar keuze of geen dj naar keuze, maar waarschijnlijk wel met een dj, want die hebben vet veel fans overal, dus dan gaan we sowieso winnen“, zo vertelt ze.

Met wie ze die ‘harde track’ zou willen maken? “Met Sidney Samson, Armin van Buuren, Hardwell… Iedereen die maar zo veel fans heeft dat we sowieso winnen. Ha ha ha ha!

Simons wil niet gaan rappen op het Songfestival. “Ik kan niet echt rappen. Ik heb het wel eens gedaan. Maar ik kan wel flowen met een sound, zoals bij Policeman. Dan pak ik een noot en dan klinkt het een soort van rappish, maar niet echt. Als ik rap dan klink ik echt als een soort van wack chick die gewoon probeert gangster te zijn. Echt zo lame.”

Het Songfestival zou voor Simons een hoogtepunt in haar carrière zijn. Ze heeft ook een aantal dieptepunt gekend. “Dat heb ik zo vaak meegemaakt. Heel vaak is het dat de techniek uitvalt: het geluid gaat uit, de techniek valt uit.”

Of je gaat op je bek, want je hak zit vast. Dat is gewoon kut, maar het gebeurt. Maar get back up en je denkt echt gewoon ‘nobody saw that right, nobody saw that right?’, maar iedereen heeft het gezien. Dat is een heel awkward moment, want dan moet je het gaan announcen van: ‘Ja, daar ging ik, hè, mensen.’”

Het interview met Simons kunt u terugluisteren op de website van FunX, zonder Nederlandse ondertiteling.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen