NOS stelt SBS 6-ster Nick Schilder gerust

SBS-ster Nick Schilder is door de NOS gerustgesteld over zijn professionele toekomst. Dat vertelt de zanger vandaag in De Telegraaf. Een NOS-bericht heeft Schilder een stukje zekerheid gegeven. “De NOS heeft uitgezocht dat Nederland al tien jaar naar dezelfde artiesten luistert. Wij volgen na Marco Borsato, Guus Meeuwis en Ilse DeLange. Zo’n gegeven geeft toch rust. Voorzichtig kijken we al vooruit tot aan 2021. Dan bestaan we vijftien jaar. Heerlijk toch om dat te kunnen doen.”

De top tien-lijstjes van populaire Nederlandse zangers, popgroepen, cabaretiers en entertainers zijn de afgelopen tien jaar nauwelijks veranderd, schreef de NOS in maart.

Bij de zangers is bijna niets veranderd in de top tien. Guus Meeuwis ging van twee naar een en Marco Borsato van een naar twee. En net als tien jaar geleden volgen Ilse DeLange, Nick & Simon en Anouk“, meldde de omroep.

Nick & Simon is niet alleen al tien jaar lang een muzikaal succes, maar ook een commercieel succes. Volgens Schilder is dat voor een groot deel te danken aan hun vroegere manager Jaap Buys.

Men snapt dat artiesten het moeilijk hebben nu er nauwelijks meer albums worden verkocht en de inkomsten uit streaming de kosten niet dekken. Dat je jezelf in leven probeert te houden door op te treden op bedrijfsfeesten wordt geaccepteerd. Jaap had dat inzicht en die ervaring.

Recentelijk kozen Nick & Simon er voor om minder vaak op te treden. Mede daarom kozen ze voor de zekerheid van een exclusief contract met SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen