AD en Telegraaf vochten voor nominatie Floortje

De VPRO-programma’s Langs de oevers van de Yangtze, Zondag met Lubach en De Hokjesman zijn genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf 2016. Dat maakten de tv-recensenten van de grote kranten woensdagavond bekend in De Wereld Draait Door. Angela de Jong van het AD en Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf hebben gestreden voor een nominatie voor Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, maar die kregen ze er niet doorheen. “Mijn absolute favoriet ziet er niet in“, aldus Voller.

Voller doelt op het programma van Floortje Dessing (BNN/VARA). “Ik heb gestreden als een leeuw voor het programma, maar ze is nét buiten de drie nominaties gevallen“, zegt hij.

De Jong heeft eveneens gevochten als een leeuw voor Dessing, stelt ze. “Ik heb me bij twee nominaties neer moeten leggen. Dat waren niet mijn nominaties.

Als troostprijs heeft het programma van Dessing een eervolle vermelding gekregen van de jury.

De nominatie die wél naar de zin van De Jong is, is Zondag Met Lubach. Dat programma kreeg vorig jaar een eervolle vermelding. “Het is de eerste satirische nieuwsshow in Nederland die echt gelukt is.

Matthijs van Nieuwkerk denkt dat Langs De Oever Van De Yangtze de gedoodverfde winnaar is, maar ziet Zondag Met Lubach ook als grote kanshebber.

Ook vorig jaar won een VPRO-programma de Nipkowschijf. Toen viel Onze Man In Teheran met Thomas Erdbrink de prijs.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen