Linda de Mol sprak Antoinnette Scheulderman moed in

Foto: Elvin BoerAntoinnette Scheulderman was behoorlijk nerveus toen ze voor het eerst ging plaatsnemen als tafeldame in DWDD, maar gelukkig was er Linda de Mol om haar moed in te spreken. Dat zegt de journaliste, bekend van LINDA.tv, in VARAgids. “Kort voor ik er zou zitten sprak ik Linda de Mol, die zei: ‘Wat kan er nou gebeuren? Als het misgaat, houden je familie en vrienden nog steeds van je, ben je niet dood en heb je nog steeds werk zat.’ Dat vond ik een goede manier om ermee om te gaan.”

Inmiddels ligt Scheulderman niet meer zo wakker van grote publieke optredens. “Het zal er ook mee te maken hebben dat ik inmiddels bijna 41 ben en me niet zo heel druk meer maak over wat anderen van me vinden.”

Al kan ik me toch niet beheersen om de reacties op Twitter te lezen. En dan schrik je je dood. Maar dan denk ik weer aan wat Richard Groenendijk daarover in een interview tegen me zei: ‘Die mensen zitten hun gal te spuwen op internet, en ik sta in een uitverkocht Luxor – hebben we allebei wat te doen’.”

Scheulderman hoort op tv tot een minderheid: de meeste gasten in talkshows zijn mannen. Dat komt voor een groot deel door vrouwen zelf, meent ze. “Hoe vaak ik al niet heb gehoord: ‘Dat je dat dúrft, bij DWDD, ik zou er een week niet van slapen.’ Terwijl: het is juist goed om iets te doen dat je eigenlijk niet durft, daar groei je van.

Bovendien: het is maar net hoe serieus je jezelf neemt. De enige die er zo mee bezig is, ben jij. Die wetenschap relativeert ook.”

Het VARAgids-interview met Scheulderman kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen