Veel Indiana Jones en Jason Bourne in mei bij Veronica

Geplaatst op Mon 25 Apr 2016 om 10:46

Foto: SBSDe films met Indiana Jones en Jason Bourne krijgen een prominente plek in de programmering van Veronica’s traditionele Meimaand Filmmaand. Van beide filmreeksen worden alle delen uitgezonden. Dat heeft Veronica vandaag laten weten. Vooruitlopend op het nieuwe deel én om te vieren dat 35 jaar geleden de allereerste Indiana Jones-film werd gelanceerd, zal Veronica de vier reeds bestaande films uitzenden in chronologische volgorde: elke donderdag om 20.30 uur.

Ook alle vier de delen van de Jason Bourne-filmserie verschijnen in mei op de buis bij Veronica. Dit jaar keren Matt Damon en Paul Greengrass terug met het vijfde deel van de reeks en daarom zal Veronica alle vier de voorgaande films wekelijks uitzenden op maandagen om 20.30 uur.

Maar Veronica heeft veel meer in petto tijdens de filmmaand, zoals ‘vette actiefilms en grote premières’. “Dat zijn bijvoorbeeld de premières van RoboCop, The Hobbit 2: The Desolation of Smaug en actiethriller Non-Stop.

Verder zijn ook de korte programma’s Superguide Filmchallenge en Superguide Filmreview, een samenwerking met Veronica Superguide, nieuw.

In de Superguide Filmchallenge krijgt presentator Benten Wijnen elke aflevering een opdracht op het gebied van films. Zo moet hij bijvoorbeeld een Star Wars-scene naspelen en in korte tijd een stand-up comedian worden zoals in Funny People.

De Superguide Filmreview spreekt voor zich; er worden verschillende films, die op tv of in de bioscoop zijn te zien, gerecenseerd.
5 Reacties op “Veel Indiana Jones en Jason Bourne in mei bij Veronica”


 1. Jaap

  “BREAKING NEWS DE FILMAVOND VAN VERONICA WORDT ANDERS” plaats het dan onder het kopje advertorial…

 2. Mediaprak

  Ofwel om de nw Indiana Jomes te promoten wordt een 35e film uit de motteballen gehaald. Wat is er over van de ooit zo grootse filmmaand..

 3. Mark

  Jij snapt het echt niet…

  De rechten van Indiana Jones was SBS al jaren weer kwijt. Sinds kort is Lucas Film samen gegaan met Disney (zie Star Wars). Dus dan mag SBS ze weer hebben, en het zijn ook nog de opgepoetste versie’s die eind 2008 ter ere van deel 4 uitkwamen. Dus het zijn in principe nog geen 8 jaar oude films.

  De Star Wars films zie ik komende zomer ook wel in chronologische volgorde op Veronica komen, op 6 maandagen.

 4. rakker

  herhaling, herhaling, herhaling, herhaling, herhaling.

  Wat worden we belazerd.

 5. Peter

  SBS6 kan beter op donderdag films uitzenden

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.