SBS 6-show K3 Zoekt K3 wint grote Vlaamse tv-prijs

Geplaatst op zo 24 apr 2016 om 12:24

De televisieshow K3 Zoekt K3, die SBS 6 vorig jaar in samenwerking met het Vlaamse VTM op de buis bracht, is in de prijzen gevallen tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren, de Vlaamse versie van het Gouden Televizier-Ring Gala. Dat melden Vlaamse media. De talentenjacht waarin een nieuwe bezetting voor K3 werd gezocht kreeg de prijs voor beste entertainmentprogramma. De show won van De Slimste Mens Ter Wereld, Het Lichaam Van Coppens en Jonas & Van Geel.

Daar K3 Zoekt K3 in Vlaanderen een echt kijkcijferkanon was, is het verzilveren van de nominatie voor deze tv-prijs volgens Vlaamse media geen verrassing.

Ex-K3-zangeres Kristel, die nu manager is van de nieuwe K3, is trots op wat de show heeft opgeleverd. “Zeventien jaar geleden hadden we nooit gedacht dat er een programma gemaakt zou worden zoals K3 Zoekt K3. Laat staan dat we een jaar geleden ons konden voorstellen dat we deze drie nieuwe fantastische grieten zouden vinden.

Karen Damen, de rode vrouw uit de oude K3, won de prijs voor beste presentatrice. Zij maakte vorig jaar haar debuut in het Vijf-programma Perfect.

Damen ziet het als een motivatie om verder te gaan in het tv-vak. “Wat mij betreft zijn jullie lang nog niet van mij vanaf.

De ontknoping van K3 Zoekt K3 trok in november 1,9 miljoen Nederlandse kijkers. In Vlaanderen trok de ontknoping 1,8 miljoen kijkers, terwijl daar veel minder mensen wonen.
12 Reacties op “SBS 6-show K3 Zoekt K3 wint grote Vlaamse tv-prijs”


 1. Anoniem

  Dit is geen Vlaamse versie van Het Gouden Televisierringgala. Waar het in Vlaanderen een echt feest en een prijs van de kijker is het in Nederland een ons kent ons AVRO(TROS) feestje met een oneerlijke en onpraktische wijze van stemmen. In Belgie is het ook een jaarlijkse samenwerking tussen de VRT en de CO zender. In Nederland alleen door de AVRO.

 2. MichaelDH

  En terecht!

 3. Henkers

  @Anonymous In België werd het dit jaar niet eens op televisie uitgezonden omdat geen enkele zender interesse had.

 4. Tim20

  @Anonymous: je bent slecht ingelicht. In België is het net nog meer een ons-kent-ons-feestje. Slechts één prijs wordt uitgereikt door het publiek: de prijs voor het populairste programma en die prijs werd gewonnen door De Slimste Mens.
  Alle andere prijzen, zo ook die voor het beste Amusement (K3 zoekt K3) worden uitgereikt door een kleine jury van vakmensen.

  Er wordt ook NIET meer samengewerkt door de omroepen voor deze prijs, VTM heeft zelfs beslist de uitreiking dit jaar te boycotten omdat de kijker niet betrokken wordt. De volledige directie is niet komen opdagen op het gala en VTM-Nieuwsanchor Stef Wauters heeft zijn nominatie geweigerd.

  Op dit ogenblik stelt de prijs dan ook weinig voor in België en is het zeker nog meer dan in NL een ons-kent-ons-feestje waar de kijker niet wakker van ligt.

 5. Tim20

  je bent slecht ingelicht. In België is het net nog meer een ons-kent-ons-feestje. Slechts één prijs wordt uitgereikt door het publiek: de prijs voor het populairste programma en die prijs werd gewonnen door De Slimste Mens.
  @12:46 Alle andere prijzen, zo ook die voor het beste Amusement (K3 zoekt K3) worden uitgereikt door een kleine jury van vakmensen.

  Er wordt ook NIET meer samengewerkt door de omroepen voor deze prijs, VTM heeft zelfs beslist de uitreiking dit jaar te boycotten omdat de kijker niet betrokken wordt. De volledige directie is niet komen opdagen op het gala en VTM-Nieuwsanchor Stef Wauters heeft zijn nominatie geweigerd.

  Op dit ogenblik stelt de prijs dan ook weinig voor in België en is het zeker nog meer dan in NL een ons-kent-ons-feestje waar de kijker niet wakker van ligt.

 6. @ANONYMOUS 1

  wat een succes weer voor SBS 6
  ja SBS 6 DOET HET WEER !

 7. Anoniem

  @Henkers Wel interesse, aangezien het telkens meer dan een miljoen kijkers behaalde, echter alleen geen budget meer aangezien zowel VRT als VTM moeten besparen.

 8. Walter

  Jeej! Plezant.

 9. tim20

  Amper 685000 kijkers volgden de laatste uitzending in 2014. Geen kijkcijfertopper

 10. BWB

  K3 zoekt K3 was echt bagger geprogrammeerd op SBS. Logisch dat er niemand keek.

 11. Anoniem

  @tim20 Toen zat het ook voor de eerste keer op kleine zender Vier, bij één en VTM zat het telkens boven het miljoen kijkers, wat voor op een Zaterdag dan +-45% marktaandeel is.

 12. Anoniem

  @tim20 In Vlaanderen is 685.000 een behoorlijke score en niet “amper” wat kijkers. Vergeet niet NL heeft 3 keer meer potentiële kijkers dan Vlaanderen heeft.
  Heb de cijfers eens opgezocht met marktaandelen bij en dan zie je dat het wel scoorde.

  2008 1.244.666 49,8% één (Zondag)
  2009 923.225 44,5% VTM (Vrijdag)
  2010 1.029.961 45,7% één (Zondag)
  2011 1.235.158 49,8% VTM (Vrijdag)
  2012 889.719 44,4% één (Zaterdag)
  2013 805.760 43,8% VTM (Zaterdag)
  2014 684.944 37,1% Vier (Zaterdag)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.