SBS 6-show K3 Zoekt K3 wint grote Vlaamse tv-prijs

De televisieshow K3 Zoekt K3, die SBS 6 vorig jaar in samenwerking met het Vlaamse VTM op de buis bracht, is in de prijzen gevallen tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren, de Vlaamse versie van het Gouden Televizier-Ring Gala. Dat melden Vlaamse media. De talentenjacht waarin een nieuwe bezetting voor K3 werd gezocht kreeg de prijs voor beste entertainmentprogramma. De show won van De Slimste Mens Ter Wereld, Het Lichaam Van Coppens en Jonas & Van Geel.

Daar K3 Zoekt K3 in Vlaanderen een echt kijkcijferkanon was, is het verzilveren van de nominatie voor deze tv-prijs volgens Vlaamse media geen verrassing.

Ex-K3-zangeres Kristel, die nu manager is van de nieuwe K3, is trots op wat de show heeft opgeleverd. “Zeventien jaar geleden hadden we nooit gedacht dat er een programma gemaakt zou worden zoals K3 Zoekt K3. Laat staan dat we een jaar geleden ons konden voorstellen dat we deze drie nieuwe fantastische grieten zouden vinden.

Karen Damen, de rode vrouw uit de oude K3, won de prijs voor beste presentatrice. Zij maakte vorig jaar haar debuut in het Vijf-programma Perfect.

Damen ziet het als een motivatie om verder te gaan in het tv-vak. “Wat mij betreft zijn jullie lang nog niet van mij vanaf.

De ontknoping van K3 Zoekt K3 trok in november 1,9 miljoen Nederlandse kijkers. In Vlaanderen trok de ontknoping 1,8 miljoen kijkers, terwijl daar veel minder mensen wonen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen