RTL 4 wilde Irene Moors niet meer onder contract

Geplaatst op do 07 apr 2016 om 9:15

Foto: RTLEr lag geen vast contract bij RTL 4 in het verschiet voor Irene Moors toen ze er in januari voor koos om over te stappen naar SBS 6. De tv-zender wilde na 26 jaar verder met haar op projectbasis. Dat heeft de presentatrice gezegd in Koffietijd. Het contract van Moors liep in januari af en daarna liet RTL haar bungelen. “De boodschap was: ‘We bellen wel. Als er iets leuks is, dan gaan we dat doen op een soort projectbasis.’ Dus ik had niet zo’n duidelijk toekomstbeeld en ik wilde graag iets anders doen.

Moors is zo’n belangrijk RTL-gezicht geweest dat ze zelfs een tegel heeft op de RTL Walk of Fame. “Ik heb 26 jaar lang prachtige programma’s gemaakt voor RTL, dus ik ben er blij mee dat die tegel daar voor de deur ligt. Ik hoop dat hij mag blijven liggen, want ik denk dat ik mijn bijdrage heb geleverd.

Zaterdag begon ze met haar eerste SBS 6-programma De Vreemde Eend. “Dit programma moest snel komen. Er was veel haast bij en daarom ging alles toen ook zo snel met die overstap. Ze zeiden: ‘Wil je een quizmaster zijn?’ En ik dacht: ja, dat is totaal anders, dat wil ik wel doen.”

En ze vroegen of ik voor de vrijdag- en zaterdagavond een aantal belangrijke dingen wil gaan doen en of ik met hen dingen wil bedenken en brainstormen over andere projecten. Van het hele pakket kreeg ik een bom energie. Ik ga niet achterover leunend afwachten op RTL, nee, ik greep die kans.”

Moors gaat nog veel meer doen voor SBS 6. “Ze zijn bij SBS alles weer aan het optuigen en dat gaat hartstikke goed. Die zaterdagavond is nu echt een hartstikke gezellige familieavond geworden. Alles wat nu loopt, loopt tot de zomerstop. Dan wordt er weer van alles opgenomen en tijdens de najaarspresentatie wordt alles duidelijk.”
14 Reacties op “RTL 4 wilde Irene Moors niet meer onder contract”


 1. Alex

  Alles wat nu loopt, loopt één seizoen en in het najaar heeft SBS weer allemaal nieuwe programma’s.
  Want zo weet de kijker waar die aan toe is.

 2. Yoshi

  Duidelijke keuze.

 3. Albert Verlinken

  Gaat nog wel met hangende pootjes terugkomen. Beau 2.0.

 4. Ed Vleeskroket

  Man man man wat een drama allemaal. Omdat het een publiekelijk figuur is wordt er elke dag melding van gemaakt, ze heeft toch werk? Wat een nonsens.

 5. Anoniem

  SBS doet wel steeds nieuwe programma’s met een risico. RTL hangt achterover en teert op ouwe meuk als The Voice, IHVH en Idols

 6. Jan

  Nu begint ze langzaam vervelend te worden, met haar gejank tegen rtl, zo werkt het nu eenmaal. Ze wilde zelf stoppen met haar goedlopende zondagprogramma, dat had nog jaren door kunnen gaan.
  Dus zelf schuld en jank nu niet de hele tijd in ieder programma.
  Zaterdag minder kijkers volgend jaar helemaal geen programma meer.

 7. gtstfites

  Zonder Carlo is Irene niks.

 8. Al mijn reacties worden vastgehouden enz.

  SBS betaalt gewoon beter. Groot gelijk dat ze om die reden van werkgever is veranderd.

 9. Anoniem

  Ze moet eens ophouden met dat gezeur.

 10. Jasper

  Er is nu wel genoeg over Irene Moors geschreven dus nu volgende patient.

 11. Gerda

  DIe Irene Moors komt er wel bij SBS. Die meneer Erland Galjaard zal zich nog een paar keer goed achter de oren krabben dat hij haar heeft laten lopen.

 12. Anja

  Groot gelijk heeft Erland, sterker nog dit had ie twee jaar eerder moeten doen.

 13. frits

  mensen, zo goed is Irene nou ook weer niet en het is puur afhankelijk van het format of zij zal slagen bij SBS.

 14. Erland Galjaard

  Ik heb de tegel van Irene Moors vanmiddag laten verwijderen uit de Walk of Fame.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.