‘Lingo keert terug op SBS 6 mét Lucille Werner’

SBS 6 brengt de taalquiz Lingo terug op het televisiescherm mét het vertrouwde gezicht Lucille Werner aan het roer. Dat zeggen insiders op de tv-beurs MIP in Cannes, schrijft het AD vandaag. SBS 6 ontkent de comeback van Lingo niet en in Cannes gonst het van de geruchten, schrijft de ochtendkrant. “Lingo gaat vrijwel zeker aan zijn tweede leven beginnen. Het is het best bewaarde geheim onder de aanwezige Nederlanders op de internationale tv-beurs in Cannes.”

Het ‘aanhoudende gerucht’ heeft ook Lingo-bedenker Harry de Winter bereikt. “Wat ik als oorspronkelijke eigenaar leuk vond om te horen.

De reactie van SBS 6 zegt genoeg: “We maken niet bekend met wie we achter de schermen wel of niet in gesprek zijn en waarover. Pas als iets echt rond is dan maken we dat bekend of bevestigen we dat.

Lingo was jarenlang succesvol in de vooravond van NPO 1, totdat het vanwege de komst van De Wereld Draait Door moest uitwijken naar NPO 2, waar de kijkcijfers vanzelfsprekend lager waren. In september 2014 ging daarom de stekker uit de spelshow.

Vorige maand lanceerde Lingo-producent IDTV nog een Lingo-app. “Lingo staat wel op de kaart”, zei IDTV-baas Karin de Groot enkele weken geleden. “Het enthousiasme is groot dat het woordspel weer gespeeld kan worden.

Het AD-artikel over de terugkeer van Lingo kunt u lezen via Blendle.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen