Poppenshow John de Mol is kijkcijfercatastrofe

Het gaat enorm slecht met Wat Een Poppenkast, de poppenshow van John de Mol op SBS 6. De vierde aflevering scoorde vrijdagavond 213.000 kijkers en 3,4 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is veruit de minst bekeken aflevering tot nu toe. Wat Een Poppenkast begon met een redelijke 660.000 kijkers (10 procent), stortte een week later in tot 378.000 kijkers (6 procent) en daalde vorige week nog iets verder naar 304.000 kijkers (5 procent).

De kijkcijfers van vrijdagavond zijn reden om Wat Een Poppenkast per direct van de buis te halen: het programma scoorde maar liefst 73 procent onder het laatste weekgemiddelde van SBS 6.

De enorm slechte kijkcijfers van Wat Een Poppenkast zijn extra pijnlijk voor John de Mol, omdat hij zijn uiterste best heeft gedaan om het programma hoogstpersoonlijk te promoten. Hij zat er zelfs voor aan tafel bij De Wereld Draait Door.

Ook voor Jeroen van den Boom is het lullig. Hij heeft jarenlang met het idee voor Wat Een Poppenkast lopen leuren bij De Mol, totdat hij eindelijk overstag ging. Daar zal De Mol nu wel spijt van hebben.

De eerste aflevering van Wat Een Poppenkast leidde op sociale media tot een storm aan kritiek: velen vonden het programma bedroevend slecht. Dat blijkt nu al weken uit de kijkcijfers.

Zullen We Een Spelletje Doen en Wat Een Poppenkasten vormen tot en met 21 mei de vrijdagcombinatie van SBS 6. Een week later zendt SBS 6 de wedstrijd Ierland – Nederland uit.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen