Peter van der Vorst: ‘DWDD kan ook op RTL of SBS’

Als NPO alleen programma’s zou mogen uitzenden die niet bij de commerciëlen passen, dan blijft er niet veel over. Dat zegt RTL 4-ster Peter van der Vorst in Televizier. Staatssecretaris Dekker vindt dat amusement als Bananasplit en Ranking the Stars niet echt NPO is. “Nou is dat misschien wel zo, maar dan kun je net zo goed meteen de halve NPO opheffen! Heel veel programma’s van de publieke omroep zouden zó naar RTL of SBS kunnen. Van DWDD tot aan André van Duin“, zegt Peter.

Daar moet de discussie dan ook helemaal niet over gaan, vindt Van der Vorst. “Wat mij betreft blijft de publieke omroep ook luchtige programma’s uitzenden, want anders kijkt er straks geen hond meer naar de zwaardere kost. En natuurlijk willen we af en toe ook keihard lachen ‘van ons belastinggeld’.

Van der Vorst, die ook een eigen productiebedrijf heeft, heeft wel iets anders aan te merken op de NPO. Hij wil er meer origineel Nederlands product zien. “Succesvolle amusementsprogramma’s als Heel Holland bakt, Boer zoekt vrouw en Wie is de Mol? zijn van origine buitenlandse formats. Zelfs de BNN-dramaserie Tessa was een letterlijke kopie van het Deense origineel.

Dat betekent dat er elke afleveringen weer duizenden euro’s naar de buitenlandse rechthebbenden overgemaakt moet worden, aldus Van der Vorst. “Zonde, want in de rest van de wereld staan we juist bekend om onze creativiteit op televisiegebied. Het zou goed zijn wanneer de NPO daar meer gebruik van maakt.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen