‘NPO moet Boer Zoekt Vrouw verkopen aan RTL of SBS’

NPO 3-presentator Maxim Hartman denkt dat de NPO er goed aan doet om zijn hitformat Boer Zoekt Vrouw te verkopen aan RTL of SBS. Dat zegt hij in een interview met HP/DeTijd. Boer Zoekt Vrouw trekt al jaren miljoenen kijkers. “Dat slaat toch nergens meer op? Laat de commerciële jongens daar wat aan verdienen. De publieke omroep heeft én subsidie en de Ster. Dat is eigenlijk heel oneerlijk. Als ik RTL was, had ik de NPO allang juridisch kapot gemaakt, want dat klopt natuurlijk niet.”

Boer Zoekt Vrouw past veel beter bij de commerciëlen, aldus Hartman. “Van het geld dat met de verkoop wordt verdiend, kun je dan als publieke omroep nieuwe programma’s ontwikkelen. Want dat durven die commerciëlen vaak weer niet.”

Hartman liet ooit in zijn contract opnemen dat zijn programma moet stoppen als er meer dan een miljoen mensen kijken. “Ik vind dat nog steeds. Programma’s bij de NPO met meer dan een miljoen kijkers moeten onmiddellijk verkocht worden. Omdat dat niet de taak van de publieke omroep is.”

Recentelijk werd de overstap van Hartman van RTL 7 naar NPO 3 bekend.

Het HP/DeTijd-interview met Hartman kunt u lezen via Blendle.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen