Nieuw uitzendtijdstip helpt Brigdet iets vooruit

Bridget Maasland beleeft alles behalve een droomdebuut op Net5. Haar eerste programma Bridget in Hollywood is met magere cijfers van start gegaan: de eerste drie afleveringen scoorden slechts 239.000, 166.000 en 190.000 kijkers. Daarom heeft het tv-station besloten om het programma te verhuizen van 21.20 naar 22.15 uur. De eerste aflevering op het nieuwe uitzendtijdstip helpt Bridget in Hollywood aan een record: er keken gisteren 245.000 mensen, goed voor 5,1 procent marktaandeel.

Ten opzichte van vorige week wint Maasland 29 procent aan kijkers en 89 procent aan marktaandeel. Dat de stijging van het marktaandeel veel forser is dan de stijging van het kijkersaantal, komt omdat het aantal kijker aan het einde van de tv-avond afneemt.

Bridget in Hollywood was de op één na meest bekeken Net5-uitzending van de avond. De herhaling van de film The Princess Diaries trok op prime time 269.000 kijkers (4,1 procent) naar de zender.

Maasland heeft voor haar Net5-avontuur het succesvolle SBS 6-programma Shownieuws verlaten. In dat programma kon de presentatrice haar ei niet kwijt.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen