Marlijn Weerdenburg vindt KRO-NCRV-shows geweldig

Marlijn Weerdenburg voelt zich als een vis in het water bij KRO-NCRV, waar ze dit jaar exclusief onder contract staat. Dat vertelt de ster van de SBS 6-serie Danni Lowinski in Avrobode. KRO-NCRV past goed bij Weerdenburg. “Die overstap is best logisch; ik ben een groot fan van Boer zoekt vrouw, huil standaard bij Hello goodbye. En dan heb je nog Penoza en ’t Schaep: allemaal fantastisch. Het draait hier niet per se om de kijkcijfers, maar om kwaliteit. Deze overstap voelt op alle vlakken goed.

Ze heeft het allemaal te danken aan de SBS 6-serie Danni Lowinski, waardoor ze bekend werd. “Het was een groot feest, een van de grootste geluksmomenten van m’n leven. Ik vroeg me wel af: waarom krijg ik deze kans, er zijn zoveel supergoede acteurs? Ik weet niet waarom ze mij kozen, maar ik denk nog steeds: dank je wel!’

Vijf jaar later heeft ze als actrice en presentatrice getekend bij een publieke omroep. “Ik zing, acteer én presenteer: dat had ik vijf jaar geleden niet durven dromen. Ik sta boven op de berg te juichen. Maar ik weet ook dat dit over drie jaar allemaal voorbij kan zijn en dat ik dan die berg weer afkukel.

Die instelling heb ik overgehouden aan de eerste paar jaar na de Toneelschool: ik heb toen moeten vechten om mijn huur te kunnen betalen. Ik zal nooit meer iets voor lief nemen.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen