John de Mol vond borsten Eva Jinek te klein

John de Mol bemoeit zich tot in detail met zijn nieuwe SBS 6-programma Wat Een Poppenkast. Zo heeft hij de pop van Eva Jinek meerdere malen terug naar de ontwerptafel gestuurd. Dat vertelt de tv-producent vandaag in het de Volkskrant. De Mol was ontevreden over de borsten van de pop van Jinek en keurde de pop om die reden af. “Het is misschien een raar verhaal, maar tot en met de borsten aan toe moet alles kloppen. Wat daarmee mis was? Eva’s borsten waren te klein, vond ik.

Wat Een Poppenkast is een idee van Jeroen van der Boom. “Hij heeft het me heel vaak gevraagd. Ik zei altijd: dat doe ik niet, want dat kan niet. Het is zo gecompliceerd om zoiets te maken.

Totdat De Mol poppenmaker Evert Josemanders uit Gouda tegenkwam. “Zijn werk is heel goed, en zijn prijskaartje maakte het mogelijk er twintig tot dertig te bestellen. Zo is het balletje gaan rollen, met dit als resultaat.

Josemanders beaamt dat hij moeite had met de pop van Jinek. “Daarmee ben ik drie maanden bezig geweest, terwijl ik per pop gemiddeld twee weken nodig had. Zij heeft gewoon een mooi gezicht, zonder opvallende kenmerken. Zodra ik iets uitvergrootte, was ze niet meer herkenbaar.

De vuilstort stond vol met mislukte kleimodellen van Jinek. De medewerkers daar zullen wel hebben gedacht: wat heeft die man voor rare hobby?

Wat Een Poppenkast, een satirische tv-show met poppen van bekende Nederlanders, begint vrijdag om 22.00 uur op SBS 6.

Het Volkskrant-artikel over Wat Een Poppenkast kunt u lezen via Blendle.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen