Johan Derksen: ‘Volkomen schijt aan Sylvana Simons’

Johan Derksen heeft er geen boodschap aan dat Sylvana Simons zijn uitlatingen over Marokkanen heeft veroordeeld. Dat liet de voetbalanalist maandagavond weten in Voetbal Inside. Simons vindt de manier waarop Derksen het Marokkanenprobleem in het amateurvoetbal aankaartte beneden de gordel en vooral erg respectloos. Derksen wil niet veel woorden vuil maken aan de maatschappelijk betrokken tv-diva: “Ik heb er volkomen schijt aan, kan ik je vertellen.

De presentatrice zat zondag in een programma waarin maatschappelijk betrokken mensen zoals zijzelf aan Nederland uitlegden wat respectvol is en wat niet. Derksen moest het ontgelden. “Het gaat hem om het poneren van een racistische stelling en daar is hij trots op en daar is hij blij mee.”

Er is steeds meer weerstand tegen Simons. Haar veelvuldige tv-optredens als het moreel kompas van Nederland wekken ergernis op sociale media. “Is het een idee dat Sylvana Simons eens lekker iets voor zichzelf gaat doen? In plaats van over alles constant komen opdraven?”, zei Cornald Maas vorige week.

Lees ook: Stacey Rookhuizen lacht Sylvana Simons uit (zondag)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen