Irene Moors: ‘Kijkers zijn op zaterdag 1 en 4 gewend’

Irene Moors denkt dat haar eerste SBS 6-show De Vreemde Eend mede zo slecht scoort, omdat mensen het niet gewend zijn om op zaterdag een volwaardige programmering te vinden op SBS 6. Dat heeft de presentatrice gezegd in Tijd voor MAX. Het is een lastige uitzenddag, aldus Moors. “Het moeilijke bij SBS is de zaterdagavond. Mensen weten het niet en vinden het lastig te vinden. Er is altijd wat op 1 geweest en altijd veel op 4, maar er is nu ook wat op 6. Ik zeg: ‘Probeer het!’

Moors is nog nooit zo veel in het nieuws geweest over slechte kijkcijfers als nu. “Ik heb met veel plezier mijn eerste programma gemaakt, waar nu heel veel meningen over zijn. Er is nog nóóit zo veel gepraat als over dit programma, heb ik het idee, terwijl het zo’n piepklein programmaatje is. Maar ik heb het ontzettend naar mijn zin.

Privé TV-ster Jan Uriot heeft kritiek geuit op Moors. Ze roept steeds dat ze nieuwe dingen wil doen, terwijl De Vreemde Eend gewoon een opgepimpte Wie van de Drie is, aldus Uriot. “We hebben nu twee uitzendingen gehad. Het is Wie van de Drie van vroeger, dat klopt, alleen staan er nu vier mensen en er zit iets meer entertainment omheen“, zegt Moors.

Waar Wie van de Drie een kijkcijferknaller was, laat de kijker De Vreemde Eend links liggen. “Van de tweede uitzending zijn de kijkcijfers wat achtergebleven. Daar was meteen veel commentaar over. Maar goed, ik houd moed. Ik vind het een leuk programma.”

Zaterdag begint De Vreemde Eend iets later: om 21.00 uur in plaats van 20.30 uur. “Mensen gaan rekenen, kijken wie er binnen komen en wie er weg gaan, wie er naar 1 gaat en wie naar 4. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat het om 21.00 uur meer kans heeft. Ik ben blij dat het die kans krijgt.”

Moors baalt niet van de negatieve publiciteit. “Ik wil er nog uren over praten, want alle publiciteit is publiciteit.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen