Gordon vindt Irene Moors-show super ouderwets

Gordon hoopt van harte dat SBS 6 de weg omhoog vindt, maar constateert dat de zenderleiding op de verkeerde weg is. Hij vindt de nieuwe programma’s van het station erg oubollig. Dat heeft hij gezegd op 100% NL. Als voorbeeld noemt Gordon de eerste SBS 6-show van Irene Moors: het weinig succesvolle De Vreemde Eend. “Ik moet wel heel eerlijk zeggen dat ik De Vreemde Eend echt jaren 70-televisie vind. Dat vind ik niet heel erg slim gedaan van ze“, aldus de RTL 4-presentator.

Met De Vreemde Eend mik je gewoon op bejaarden, aldus Gordon. Bejaarden vormen nou net de doelgroep die commercieel erg oninteressant zijn. “Dan ook nog De Rijdende Rechter nemen en dan hoor ik ook nog dat Lucille Werner met Lingo terugkomt. Dan denk ik: is het nou Omroep MAX of SBS?

Gordon sluit zich aan bij de kritiek dat SBS 6 net de commerciële Omroep MAX is. “Het zijn allebei drie letters, misschien kunnen ze gaan fuseren. Als je er als programmamaker naar kijkt is het heel bedenkelijk dat ze dit doen.”

Zijn tv-partner Gerard Joling heeft ook forse kritiek geuit op De Vreemde Eend. Opmerkelijk, want Joling is teamcaptain in het programma. Gordon: “Ik vind het nooit zo heel erg netjes om een werkgever zo af te branden. Dat hoor je niet te doen.”

Kijk, SBS vind ik eigenlijk nu heel erg treurig. Die mensen werken allemaal heel hard, ook de programmamakers. Eigenlijk gun ik SBS 6 het succes ook wel. Ik snap niet dat er niet een betere verdeling is in die kijkcijfers. RTL heeft al zo veel. Ik zou het hen ook zo graag gunnen.”

 

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen