‘SBS 6 dreigt een bejaardenomroep te worden’

Foto: RTLFons van Westerloo, die zowel baas van RTL als SBS is geweest, denkt dat SBS 6 hard op weg is om de commerciële Omroep MAX te worden. Dat zegt hij vandaag in het AD. Commerciële zenders mikken vooral op twintigers, dertigers en veertigers, maar het binnenhalen van oudere gezichten als Frank Visser, Irene Moors en Tineke Schouten zou vooral vijftigplussers opleveren. En dan komt Lingo er naar verluidt ook nog aan. “SBS dreigt zo langzaam een bejaardenomroep te worden.

Van Westerloo noemt dat ‘niet slim’. “Het gevaar dreigt dat ze ook nog een groot deel van hun huidige vaste kijkers verliezen. Bovendien worden de ouderen al bediend door de publieke omroep, vooral door MAX.

Hij maakt zich zorgen. “Het overnemen van oude programma’s van de publieke omroep levert misschien wel eerst veel publiciteit op. Maar als een programma als dat van mr. Visser binnen een week een half miljoen kijkers minder trekt, heb je toch een probleem.

Volgens het AD trekken de programma’s van Moors (De Vreemde Eend), Schouten (Met De Deur In Huis) en Visser (Mr. Frank Visser Doet Uitspraak), maar ook Lekker Nederlands met Nick & Simon te weinig jonge kijkers. Ze scoorden onder de 10 procent marktaandeel in de SBS 6-doelgroep 20 tot 54 jaar.

Ruud de Langen van mediabureau Mindshare, dat reclamezendtijd inkoopt voor adverteerders, denkt dat SBS 6 met Lingo nog meer oude kijkers in huis haalt. “Opmerkelijk, want als zender wil je toch de kijkers die met een volle winkelwagen door de supermarkt lopen.

SBS 6 laat het weten dat het zich nog steeds richt op ‘gewone’ mensen tussen de 20 en 54 jaar. De zender benadrukt dat het marktaandeel in deze commercieel interessante doelgroep juist is gestegen in de afgelopen periode.

Het AD-artikel ‘Is SBS aan de rollator toe?’ kunt u lezen via Blendle.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen