Frank Visser vindt behoud titel Rijdende Rechter raar

SBS 6-rechter Frank Visser blijft maar kritiek leveren op zijn vorige werkgever KRO-NCRV. Dit keer vindt hij het dom dat de titel van De Rijdende Rechter niet is veranderd na zijn vertrek. Dat is te lezen in Televizier. Visser vindt het onhandig van KRO-NCRV. “Wat ik wel vreemd vind: KRO-NCRV wilde het programma vernieuwen, maar in feite hebben ze alleen mij vervangen. Zelfs de titel is hetzelfde gebleven, terwijl ik zou denken: had het dan Rechter Reid genoemd of zo.

Volgens Visser is het op deze manier veel lastiger voor opvolger John Reid om in zijn voetsporen te treden. “Nu moet hij zo’n last op zijn schouders dragen.”

Op de vraag wat hij van Reid vindt, zegt hij: “Daar doe ik geen uitspraak over. Volgens mijn vrouw is hij in elk geval een stuk knapper dan ik, haha.

Visser heeft nog geen spijt van zijn NPO-exit. “Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij de publieke omroep, maar na twintig jaar dacht ik: dit is hét moment voor iets anders.”

Ik was meteen enthousiast toen SBS 6 mij benaderde. De zender past enorm bij mij: dicht op de gewone mens. Wat het ook aantrekkelijk maakte, is dat ik deels een nieuw kijkerspubliek moet veroveren. Ik ga voor avontuur.

Waar hij bij KRO-NCRV samen moest werken met Jetske van den Elsen, staat nu Viktor Brand aan zijn zijde. “Dat bevalt heel goed. Er was meteen een klik. Wat ik prettig aan hem vind, is zijn relativeringsvermogen en gevoel voor humor.

Het SBS 6-programma van Visser, Mr. Frank Visser Doet Uitspraak, is elke maandagavond te zien.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen