Overlijden Prince overvalt Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk werd vanavond in de live-uitzending van De Wereld Draait Door behoorlijk verrast door het nieuws over het overlijden van Prince (57). Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Net voordat Van Nieuwkerk een inleidend gesprekje met tafeldame Halina Reijn wilde houden, kreeg hij het droevige nieuws te horen in zijn oortje. “Halina, dit is live televisie. Ik krijg nu te horen in mijn oortje – en ik wil even bevestiging daarvan – dat Prince is overleden“, zei hij geschrokken.

Van Nieuwkerk viel even stil. “Ik schrik ervan: 57 jaar. Zó, oké, alright. Ik weet verder niets. Laat maar iemand naar beneden komen met een persbericht of wat dan ook. Dan lees ik dat voor.”

De presentator vroeg de redactie een nummer van Prince af te spelen, maar dat lukte niet. “Kunnen we iets spelen, jongens? Kunnen we even een mooi nummer laten horen? We gaan maar gewoon een uitzending maken. Ik hoor graag van de regie als we iets kunnen laten zien, want daar hebben we volgens mij allemaal behoefte aan.

De VARA-ster sloeg het gesprekje met Reijn over om met Mart Smeets in gesprek te gaan over Barack Obama. Na dat gesprek kwam Van Nieuwkerk weer even terug op het nieuws. “Even toch Prince. Ik wil even waar we aan toe zijn. Wat gaan we doen met Prince, jongens? Oké, oké. We gaan in elk geval met Prince eindigen, dat is zeker.”

Uiteindelijk ging het eind van de uitzending inderdaad over Prince. Tijdens het derde tafelgesprek zouden muzikanten Ruben Annink, Niels Geusebroek en Judy Blank de Britse prins Charles toezingen, maar nu mochten zij hun mening geven over Prince. “Ik heb nooit hier naar geluisterd, maar ik vind het wel heel erg hoor“, zei Annink. En Geusebroek: “Ik luisterde niet naar hem, omdat mijn broer naar hem luisterde.

Ali B, die Annink vergezelde naar de studio, werd plots door Van Nieuwkerk in de uitzending gehaald. “Dit is ongepast, want ik haal je erbij, zonder dat ik er rekening mee houd“, zei de talkshowhost, die benieuwd was naar zijn mening.

De rapper stelde voor om in een aantal minuten een rap over Prince in elkaar te zetten en liet die aan het eind van de uitzending horen. Helaas viel de rap een beetje in het water.

Voor de redactie van De Wereld Draait Door kwam het nieuws over het overlijden van Prince te laat om iets voor te bereiden en dat was terug te zien in de uitzending, die behoorlijk rommelig eindigde. Uiteindelijk begon Van Nieuwkerk zelfs tweets van bekende Nederlanders voor te lezen.

Showexpert Guido den Aantrekker vindt het schandalig. “Niet kunnen improviseren voor je kleine zes ton per jaar. Wat een megaprutser, die Matthijs.

En Radio 538-dj Jelte van der Goot: “Dat wordt een gezellige evaluatie na de show bij DWDD vanavond…

Op het moment dat het nieuws over het overlijden van Prince bekend werd, was ook RTL Boulevard live. Daar bracht Albert Verlinde het nieuws.

Pauw en RTL Late Night staan vanavond uitgebreid stil bij het overlijden van Prince. NPO 1 herhaalt een uitzending van de TV Show over Prince. De uitzending begint om 00.05 uur.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen