Overlijden Prince overvalt Matthijs van Nieuwkerk

Geplaatst op do 21 apr 2016 om 19:56

Matthijs van Nieuwkerk werd vanavond in de live-uitzending van De Wereld Draait Door behoorlijk verrast door het nieuws over het overlijden van Prince (57). Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Net voordat Van Nieuwkerk een inleidend gesprekje met tafeldame Halina Reijn wilde houden, kreeg hij het droevige nieuws te horen in zijn oortje. “Halina, dit is live televisie. Ik krijg nu te horen in mijn oortje – en ik wil even bevestiging daarvan – dat Prince is overleden“, zei hij geschrokken.

Van Nieuwkerk viel even stil. “Ik schrik ervan: 57 jaar. Zó, oké, alright. Ik weet verder niets. Laat maar iemand naar beneden komen met een persbericht of wat dan ook. Dan lees ik dat voor.”

De presentator vroeg de redactie een nummer van Prince af te spelen, maar dat lukte niet. “Kunnen we iets spelen, jongens? Kunnen we even een mooi nummer laten horen? We gaan maar gewoon een uitzending maken. Ik hoor graag van de regie als we iets kunnen laten zien, want daar hebben we volgens mij allemaal behoefte aan.

De VARA-ster sloeg het gesprekje met Reijn over om met Mart Smeets in gesprek te gaan over Barack Obama. Na dat gesprek kwam Van Nieuwkerk weer even terug op het nieuws. “Even toch Prince. Ik wil even waar we aan toe zijn. Wat gaan we doen met Prince, jongens? Oké, oké. We gaan in elk geval met Prince eindigen, dat is zeker.”

Uiteindelijk ging het eind van de uitzending inderdaad over Prince. Tijdens het derde tafelgesprek zouden muzikanten Ruben Annink, Niels Geusebroek en Judy Blank de Britse prins Charles toezingen, maar nu mochten zij hun mening geven over Prince. “Ik heb nooit hier naar geluisterd, maar ik vind het wel heel erg hoor“, zei Annink. En Geusebroek: “Ik luisterde niet naar hem, omdat mijn broer naar hem luisterde.

Ali B, die Annink vergezelde naar de studio, werd plots door Van Nieuwkerk in de uitzending gehaald. “Dit is ongepast, want ik haal je erbij, zonder dat ik er rekening mee houd“, zei de talkshowhost, die benieuwd was naar zijn mening.

De rapper stelde voor om in een aantal minuten een rap over Prince in elkaar te zetten en liet die aan het eind van de uitzending horen. Helaas viel de rap een beetje in het water.

Voor de redactie van De Wereld Draait Door kwam het nieuws over het overlijden van Prince te laat om iets voor te bereiden en dat was terug te zien in de uitzending, die behoorlijk rommelig eindigde. Uiteindelijk begon Van Nieuwkerk zelfs tweets van bekende Nederlanders voor te lezen.

Showexpert Guido den Aantrekker vindt het schandalig. “Niet kunnen improviseren voor je kleine zes ton per jaar. Wat een megaprutser, die Matthijs.

En Radio 538-dj Jelte van der Goot: “Dat wordt een gezellige evaluatie na de show bij DWDD vanavond…

Op het moment dat het nieuws over het overlijden van Prince bekend werd, was ook RTL Boulevard live. Daar bracht Albert Verlinde het nieuws.

Pauw en RTL Late Night staan vanavond uitgebreid stil bij het overlijden van Prince. NPO 1 herhaalt een uitzending van de TV Show over Prince. De uitzending begint om 00.05 uur.
65 Reacties op “Overlijden Prince overvalt Matthijs van Nieuwkerk”


 1. Andre

  Wat een totale afgang.

 2. Meneer Kaktus

  Als-ie wat anders moet doen dan stompzinnige tekstjes voorlezen valt meneer 4x balkenende-norm door de mand. #uniektalent

 3. Eva

  Deze man, beroep televisiepresentator met mega salaris, is niet ik herhaal niet in staat om in een live-programma te improviseren en een kwaliteitsprogramma af te leveren. Schandalig optreden!!

 4. Al mijn reacties worden vastgehouden enz..

  Drank en drugs maken meer kapot dan we willen…

 5. Jelle

  Dit was echt heel slecht. En dikke pech met de gasten. Als bijvoorbeeld Sylvana er als tafeldame had gezeten, of Boris ipv Niels Geusebroek was t een heel ander verhaal geweest.

 6. Gerdien

  Ze hadden zich beter aan het oorspronkelijke plan kunnen houden en de geplande uitzending laten doorgaan, met aan het slot een paar aan elkaar geplakte fragmenten. Dit was een aanfluiting.

 7. Marcel

  Had ze via Skype laten bellen met een Loïs Lane, een Boris, Jelte, Candy…. Maar nee, we vragen – bij gebrek aan beter – Mart Smeets om zijn mening.

  En dan de beeld-editor… Die doet er minstens 40 minuten over om muziek te laten zien/horen.

  Mijn tenen werden steeds krommer…

 8. Gerdien

  Ja,vette pech met de gasten maar vooral omdat die gedwongen werden uit hun nek te kletsen, Reijn en Smeets incluis. Praat dan desnoods via de telefoon met mensen die er wel verstand van hebben, zo moeilijk moet dat toch niet zijn met die goed gevulde rolodox van de DWDD-redactie?? Paar fotootjes op de achtergrond, muziek eronder laten staan: zo moeilijk is dat niet.

 9. Ongeloofelijk

  Tja, mensen gaan dood. DE WERELD DRAAIT DOOR.

  Als je niet kan improviseren meldt je het en maakt morgen desnoods een show waarin Prince centraal staat. Dit was onprofessionele, tenenkrommende televisie.

  Overigens…Merkwaardig dat hij al paar dagen geleden dood verklaart werd. Was een hoax, maar toch….

 10. GoGoTv

  Dat deed RTL Boulevard toch een stuk beter.
  Wat een afgang voor DWDD en vooral voor Dieuwke…die valt wel heel erg door de mand zeg.

 11. Dikke Jopie

  Ach, de fles azijn is weer ontkurkt…

 12. Jelle

  Maar in dit geval volkomen terecht Jopie. Ik vind DWDD doorgaans een prima programma, maar dit was echt heel slecht.

 13. Bye

  Hebben E Peter 2500euro de Vries al om een reactie gevraagd?

 14. aammehoela

  Vanwege het mooie weer een keertje niet gekeken. Het nieuws hoorde ik dus bij het acht uur journaal. En ook ik was even perplex toen ik het hoorde. Was een heel groot artiest met een veelzijdige smaak. Het gaat wel heel hard met de popartiesten. Grote namen die ons veel te vroeg ontvallen.

 15. gerd

  Wie gaat er nu ook kijken naar zo,n zeurprogramma met die zakkenvuller.

 16. A.Zijn

  @gerd

  Wie gaat er dan ook nog eens de moeite nemen om te klagen over kijkers van wat je zelf noemt een zeurprogramma?

 17. peter

  @GoGoTv
  Dat deed RTL Boulevard toch een stuk beter.
  Nou als jij dit beter vindt heb je geen verstand van tv.

 18. Marcel

  Wat een misplaatste verontwaardigde reacties hier. Zoiets kan gebeuren in een liveuitzending, een overlijden van een bekend persoon. Ik vond onder alle omstandigheden dat Matthijs het best nog aardig oplosten. Alle gasten waren al geboekt en dan moet je wat.

 19. Woodstock

  Zonder autocue is hij een slechte presentator. Wat valt hij door de mand. Totaal geen improvisatie vermogen en geen spoor van creativiteit. En dan zo goed betaald krijgen. Wat een slechte zaak. Bah!

 20. Walter

  Flutshow

 21. Kaaskijker

  Zijn redactie bleef in gebreke.

 22. Trui

  Ach was Ali er ook weer eens

 23. PvPuffelen

  Als je al die zg bn ers vooraf gevraagd had , toen ze niet wisten dat Prince dood was , zou niemand hebben geweten wat het laatste nummer van Prince was !
  Nu duiken ze weer op in de talkshows met beteuterde gezichten om te vertellen hoe goed Prince wel niet was enz enz .
  Er is vast wel iemand bij die zegt het bed gedeeld te hebben met Prince .

 24. Bertje

  Begint bij Pauw die Sylvana Simons een verhaal op te hangen over Prince. Deed me meteen denken aan het verhaal dat mevr Paaij vertelde in DWDD over haar trio met Bowie. Die dames doen er alles aan om in de belangstelling te komen. Walgelijke wijven.

 25. Anoniem

  Wat een zurigheid weer. Matthijs c.s. kon er niet zo heel veel aan doen. Het was improviseren geblazen en dat pakte niet helemaal goed uit, maar de beste stuurlui hier staan weer eens aan de wal..

 26. Asjemenou

  Ja hoor, Marcel=Matthijs.

 27. Wigwam

  Bowie, Lemmy, Earth, wind & Fire, the Eagles, Prince, voor mensen die eind jaren vijftig en in de jaren zestig zijn geboren zijn het zware tijden, en dan heb ik het nog niet eens over Cruijff gehad.
  Daar moet je even over kunnen nadenken voordat je een programma maakt, en die denktijd was er niet. Morgen beter.

 28. J

  Matthijs kon er WEL iets aan doen, nl niet per se direct live een uitzending omgooien, want dat is ontzettend moeilijk, en zij kunnen het in ieder geval niet, dat werd wel heel duidelijk. Niet doen dus als de kern van het programma een autocue is.

  Daarom was het natuurlijk veel beter om er morgen een heel programma aan te wijden (zoals hierboven al geopperd), maar dan goed voorbereid.

  Dit sloeg echt helemaal nergens op.

 29. Zuurder

  Hij had er niet steeds op terug moeten komen.Hij wilde een momentum creëren ,zoals Ali met zijn rap,maar het lukte niet.Het hielp natuurlijk ook niet dat Prince niets op Youtube heeft.Het moest de DWDD-herdenking van Prince worden.Iets te veel geldingsdrang(ego) wat mij betreft .

 30. Loes

  Lekker belangrijk allemaal. Artiest overleden. De wereld draait door.

 31. jerroldmeijer

  Dit kan Paul de Leeuw toch een stuk beter, improviseren!

 32. pdlnieuws

  Dit kan Paul de Leeuw toch een stuk beter, improviseren! …!

 33. pdlnieuws

  Dit kan Paul de Leeuw toch een stuk beter, improviseren! Klasse voor Paul.

 34. Anoniem

  Overdosis.
  Zwaar overschat artiest
  Beste jaren: al 30 jaar geleden.

 35. John

  Tuurlijk, en Cruijff kon niet voetballen 2:27

 36. Anoniem

  De redactie en Dieuwke Wynia hebben opnieuw laten zien er niets maar dan ook helemaal niets van te kunnen. Weg met die hele zooi daar! Dit programma was zo goed de eerste 5 jaar. Wat hebben ze het naar de klote geholpen. Echt heel jammer!

 37. R.I.P.

  Zondagochtend a.s. na de Soft Soulshow, een één uur durende mix van 82 Prince songs op SoulShow Radio van Ferry Maat > http://www.soulshow.nl !!!

 38. R.I.P.

  09-11 uur Soft SoulShow
  11:00 uur Prince Mix

 39. Woodstock

  Zonder autocue is hij een slechte presentator. Wat valt hij door de mand. Totaal geen improvisatie vermogen en geen spoor van creativiteit. En dan zo goed betaald krijgen. Wat een slechte zaak. Bah!

 40. Marc

  Slechte artiest, zwaar overschat, arrogant in zijn overkomen en ook nog eens Jehova getuigen!

 41. Walter

  ach, paste goed bij Prince. Slechte presentator voor slechte artiest.

 42. @ANONYMOUS

  Ik heb geen medelijden met artiesten die zich vol proppen met drugs
  en oh wat doen we weer zielig
  jaren hoor je niets van iemand die in de jaren 70 een grote hit had
  het zijn ook de 40 50 plussers die er een hype van maken
  jongeren vinden Prince helemaal niets

 43. Tanja

  Hij was een kl00tzak!

 44. Bonnie Kreukhoven

  Zo lastig was het toch niet geweest om even iemand in de uitzending te krijgen op de vork. Dat deed BLVD goed met Gerard Ekdom. Had dwdd ook kunnen doen. Of inderdaad Lois Lane of Candy. Geen hogere wiskunde. Heel slecht. Maarja, dat krijg je als je fantasie niet verder reikt dan Peter R de Vries, Halina, Prem en al die andere vaste gasten.

 45. Gert J.

  Michael Jackson (zijn rivaal) was beter!

 46. Vlaggeschip DWDD delft met dood Prince het onderspit

  Klopt als een bus die titel vandaag in de Volkskrant.

 47. Jelle Maasbach

  @Gert J. vrijdag 22 april 2016 om 8:48
  Ik ben zelf groot fan van Jackson, maar zakelijk deed Prince het beter. Die heeft, naar het schijnt, altijd zijn vermogen weten te behouden. Jackson kwam in de financiële problemen aan het eind van zijn leven, was toen al veel rechten kwijt. Prince hield alles in eigen beheer, waardoor hij verzekerd was van inkomsten.

 48. wouter

  verschil met boulevard en dwdd is dat boulevard geen gasten hebben en bij boulevard het programma omgooien is gewoon makkelijker om andere items te laten vervallen ik vond dat ze het dus goed deden

 49. Hoe dan ook gezegd

  Wel blij,dat Prince heeft kunnen zien hoe je muziek maakt bij Joling in de Arena.

 50. Don

  Al die poeha voor een ‘Prinsje’ is ook niet nodig!

 51. Pietpiet

  Eens met Marcel. Natuurlijk moet je iets met dat nieuws en kan je niet zeggen: we komen er morgen op terug. Daarom is het toch live?!!!! Boulevard deed het een stuk slechter. Ze kwamen er veel later mee en dan brengt niet eens de belangrijkste het, NL de presentator. En ja, natuurlijk is Prince overschat, net als Michael j en André h. Overeenkomst: te slap om verslaving onder controle te krijgen. Nul respect voor dus. Matthijs deed het prima. Gelijk foto erbij. Voor filmpjes moet je altijd eerst de rechten onderzoeken, kan niet zo snel. Ali b was topidee.

 52. Anoniem

  Morgen zit Patries in DWDD met nieuws over haar nacht met Prince.

 53. pepe

  het is een generatiegenoot van Matthijs ik snap wel dat ie dan even van zijn stuk is

  Dat er geen redactie achter zit die hem kan ondersteunen is eigenlijk nog het meest vreemd maar ja meisjes van 20-21 jaar hebben niks met Prince

 54. pepe

  @Jelle Maasbach

  Herstel heeft alles terug moeten kopen (vandaar 6 jaar TAFKAP The Artist Formaly Known as Prince)

  wat ie dan wel weer slim deed is alle digitale rechten al in 1991!!! vast laten leggen

  daarom is er bijna niks te vinden online en is ie bij de jongere generatie totaal vergeten

 55. Pieter

  Volgens mij is het grootste probleem dat de hele infrastructuur van de redactie niet gemaakt is op last minute nieuws… Je zou denken je download een youtube en speelt het zo even af…

  Maar ik denk dat het mis ging met eerst downloaden, inladen in AVID of wat dan ook, exporteren, dan weer doorzetten naar regie etc. etc.

  Had toch een iphone met spotify aan een mengpaneel gehangen of desnoods een microfoon er onder gehouden… hoe moeilijk kan het zijn om een liedje af te spelen

 56. Anouk

  Ik voorspel voor vanavond een thema uitzending met Peter R de Vries…

 57. Amateur

  mijn god zie het net terug , wat een amateurisme op alle niveaus.

 58. jelle

  @Pieter: Prince staat niet op Spotify…. Maar verder: inderdaad.

 59. René

  Ze waren natuurlijk bang voor kritiek als ze het negeerden. Maar nu hebben ze meer kritiek gekregen dan ze anders gehad hadden.

 60. Anoniem

  Er opinhaken is juist goed, alleen had daarna gewoon door moeten gaan en dan tegen het einde er weer over beginnen of gewoon tot morgen.

 61. Badslipper

  Waar was Peter R

 62. albertus

  Zwaar overschatte voorlezer van tekstjes. Door de mand gevallen, en niet zo weinig ook.

 63. Lies

  Beste Matthijs. Waarom die waardeloze line up qua gasten vanavond? Wat een ongelooflijk slechte uitzending. Maar dat zijn we de laatste tijd wel gewend. Vraag ff aan Umberto, die heeft tenminste swag, hoe hij het doet?
  Een dieptepunt.

 64. Leonardo v.

  Matthijs: een megalomane schreeuwlelijk, die tot 5 keer toe een grap vertoonde over een zogenaamde kunstarm, wat helemaal geen kunstarm was, tja, hij bezocht immers nog nooit een revalidatiecentrum….(toevallig ken ik een kind, die pas onderarm verloor Matthijs).
  Ook neemt hij regelmatig mensen met een verstandelijke beperking in het ootje, als zij zich verspreken in een zogenaamd leuk filmpje.
  Zijn totale gebrek aan improvisatievermogen, kort na het bericht van het overlijden van Prince, een regelrechte afgang!
  Ik was geen Prince-fan, maar Prince was een wereldartiest, en dan hautain de volgende dag een boeken uitzending maken…??
  Matthijs, met je schreeuwerige aankondigingen, altijd weer dezelfde mensen aan tafel, telkens weer die zwartepietendiscussie voorheen.
  DWDD is niet meer wat het was, kerel, ga wat anders doen, je bent niet meer in vorm Matthijs.
  Lever je rugnummer in, stap uit deze koers, en ga in de volgwagen zitten….
  Ik kijk in ieder geval niet meer naar DWDD, heb welwat beters te doen.

 65. Flipsie

  Waardeloze uitzending, de grenzeloze arrogantie van Matthijs van Nieuwkerk om de dag daarna doodsaaie uitzending over boeken te maken, geen letter over wereldster Prince.
  DWDD is niet meer dan een zinkend schip, met een falende schreeuwerige kapitein (Matthijs), alrtijd weer dezelfde gasten/artiesten, megalomane egotrippers, meer zijn het niet.
  Daar gingen de kijkcijfers….voorgoed.
  Ik kijk niet meer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.