‘DWDD heeft Freek de Jonge erin geluisd’

Freek de Jonge kwam maandag naar De Wereld Draait Door om te praten over Charlie Chaplin, maar gastheer Matthijs van Nieuwkerk manoeuvreerde het gesprek vooral naar zijn controversiële mening over de rechtszaak die een Duitse satiricus boven het hoofd hangt voor het beledigen van de Turkse president Erdogan. De Jonge is erin geluisd, meent tv-recensent Angela de Jong van het AD. Maar ze is er wel blij mee. “Want het leverde interessante tv op“, aldus de tv-kenner.

De Jonge heeft er niet zo veel moeite mee dat de beledigingen van de Duitse satiricus consequenties hebben, liet hij weten in De Wereld Draait Door. Die mening leverde op sociale media een tsunami aan kritiek op. “Moraalopa Freek de Jonge gaat ontluisterend onderuit“, kopte opiniesite The Post Online.

De tv-recensent is de kritiek ook niet ontgaan. “Ik vond het daarentegen juist wel eens prettig om voor de verandering een cabaretier te horen die niet zo stellig is. Die een impopulaire mening durft te verkondigen. En die, ergens in de stortvloed aan woorden, ook best een punt heeft.”

Ze denkt dat Van Nieuwkerk zich niet populair heeft gemaakt bij De Jonge. “Freek zal voortaan wel twee keer nadenken voor hij weer ‘ja’ zegt.

De Jonge had in 2008 een akkefietje met DWDD, toen het programma hem op het allerlaatst afzegde omdat sidekick Marc-Marie Huijbregts niet met hem aan tafel wilde. “Ik ben er nu wel klaar mee“, zei hij.

De AD-recensie van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen