Beau denkt niet dat RTL Irene Moors te oud vond

Beau van Erven Dorens denkt niet dat RTL 4 van Irene Moors af wilde vanwege haar leeftijd. Dat zegt hij op Nu.nl. Moors kreeg niets leuks meer aangeboden van RTL en koos daarom, net als Van Erven Dorens zeven jaar geleden, voor een overstap naar SBS. Nu.nl merkt op dat Linda de Mol nu nog de enige vrouw van middelbare leeftijd is bij RTL. “Zo heb ik het eigenlijk nooit bekeken“, reageert hij. “Ik denk dat dat meer te maken heeft met de mens zelf, dan dat het een bepaalde koers van RTL is.”

Volgens Van Erven Dorens is het toeval dat er even geen programma is voor een oudere vrouw, en heeft het verder niets te maken met leeftijdsdiscriminatie.

Hij zegt: “Er zijn momenteel heel veel emo-programma’s, gevoelsprogramma’s en hulptv-programma’s, waarin vrouwen veel beter tot hun recht komen dan mannen. En ik denk dat het goed is om daar presentatrices te hebben met wat levenservaring. Dat er nu even niet zulke programma’s bij RTL zijn, is gewoon meer toeval.

Moors’ laatste programma voor RTL 4 was Zeesterren, dat in januari genadeloos flopte op de maandagavond van de zender. Ze nam de presentatie destijds over van Van Erven Dorens, die te druk bleek te zijn. “Met terugwerkende kracht ben ik er niet rouwig om dat ik het programma niet heb gedaan.

Van Erven Dorens wenst Moors veel succes bij SBS. Waar hij bij RTL wél scoort, lukte dat bij SBS niet. “Ik durf te zeggen dat het niet aan de inhoud lag; misschien lag het aan de doelgroep en de zender.

Lees ook: ‘RTL 4 wilde van Irene Moors af omdat ze 48 is’ (maart)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen