Arie Boomsma’s tweede Net5-programma is integer

Foto: Elvin BoerArie Boomsma beleefde begin dit jaar zijn Net5-debuut met het voor hem weinig uitdagende programma The Island, maar zijn tweede programma voor de zender is weer exact wat hij gewend is: ontzettend integer. Het gaat om het nieuwe human interestprogramma ‘OverWinnaars – met Arie Boomsma’ over ‘drie dappere jonge mensen die worstelen met een groot probleem’. “Dit is televisie zoals ik dat het liefst maak; over mensen die de obstakels in hun leven overwinnen“, zegt Boomsma in een persbericht.

De begripvolle Boomsma bewondert de kandidaten. “Ze nemen het heft in eigen hand. Een prachtig moment in het leven!“, roept hij uit.

Net5-baas Carter Duong heeft een groot vertrouwen in het programma, dat nou niet bepaald klinkt als een commerciële publiekstrekker. “Net5 brengt inspirerende en mooie programma’s met een hoog human interest gehalte. De komst van Arie Boomsma als gezicht bij Net5 zal dat alleen maar versterken“, zegt hij.

Dit zal zijn eerste maatschappelijk betrokken programma worden bij ons en hij maakt dat met een vertrouwde producent Skyhigh. Zij zijn bekend van goed bekeken human interest programma’s als Over Mijn Lijk, Hij is een Zij en Uit De Kast. We hebben er alle vertrouwen in dat dit een positief en integer project gaat worden bij Net5.”

Eén van de kandidaten die meedoet is een meisje met een gezichtsaandoening die daardoor op straat wordt uitgescholden en nagestaard. Zij wil voor eens en voor altijd duidelijk maken dat ze het zat is om op haar uiterlijk beoordeeld te worden.

Een ander heeft weer angst om te vliegen en gaat samen met Arie voor het eerst na lange tijd de lucht in. Maar ook het overwinnen van stotteren of anorexia zijn onderwerpen waarbij Arie de gasten steunt terwijl zij een moedige stap richting persoonlijk geluk zetten.

De eerste aflevering is op zondag 8 mei om 21.45 uur bij Net5.

Net5 heeft nog geen programma aangekondigd waarin Boomsma zich inzet voor homoseksuele jongeren.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen