Zwagerman ergert zich aan gejaagdheid DWDD

Mediacriticus Marianne Zwagerman vindt de Matthijs van Nieuwkerk-show De Wereld Draait Door te gejaagd. Dat zegt ze in een interview met het Noordhollands Dagblad. Zwagerman vindt het een ‘ziekelijke ontwikkeling’ dat men tegenwoordig bang is voor stilte. “Kijk naar De Wereld Draait Door. Liedjes mogen niet langer dan anderhalve minuut duren. Waarom die gehaastheid? Ik merk ook dat bij het kijken mijn hartslag gewoon omhoog gaat“, zo laat ze weten in de krant.

De Wereld Draait Door geeft tv-kijkend Nederland het slechte voorbeeld, vindt Zwagerman. “We zouden ons veel meer bewust moeten zijn dat we elkaar opjagen, want het hoeft niet.

Op radio, maar ook in het dagelijkse leven wordt elke stilte ingevuld, uit angst voor eenzaamheid“, zegt ze. “We leven in soundbites, schrijven berichten in 140 tekens. Alles moet gehaast, we laten onszelf opjagen. In alle onderdelen van het leven.

Zwagerman vindt dat men weer moet leren dat stilte niet erg is. “Kinderen kennen al helemaal geen stilte meer. Kijk eens naar een groep kinderen in een bos, als ze daar al lopen. Ze zijn voortdurend met spelletjes op hun smartphone bezig.

Toevallig vertelde Van Nieuwkerk maandagavond op RTL 7 niet tegen stilte te kunnen. “Ik kan niet tegen stilte. Als je wakker wordt, is het stil. Dan kun je een radiootje aan zetten. Ik merk dat ik dat nodig heb.”

Als ik thuis ben, verdraag ik stilte helemaal niet. Er staat altijd iets op. Dat kan klassieke muziek zijn. Er moet iets klinken, want anders vliegt het me aan.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen